Filteren

Begonia

De begonia zorgt voor een uitbundig bloemenfeestje op elk terras of balkon. De knolbegonia is dan ook niet voor niets bezig met een come-back en weer helemaal hip. Deze knol groeit in een seizoen uit tot een vrolijke bloeier in warme kleuren en bloeit wel tot november. De begonia kan zowel in de schaduw als zon en is supermakkelijk in het onderhoud.

Lees meer

Filteren

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De knollen van begonia planten

Bij Direcplant bestelt u knollen van Begonia die u vanaf januari of februari binnen kunt voortrekken zodat u nog eerder van de bloei geniet. Knolbegonia is niet winterhard, dat betekent dat u de knol voordat de vorst begint weer binnen moet halen en pas na de nachtvorsten buiten kunt planten of met pot en al buiten kunt zetten. Bewaar de knollen koel en droog, bijvoorbeeld in droge turf. Vanaf januari kunt u de knol op een lichte en warme plek (tussen de 7-16  ̊C) in pot planten met potgrond en wat water geven. Eind april zet u de pot dan buiten. Wilt u direct in de volle grond planten, doe dit dan pas na de nachtvorsten, vanaf eind april, half mei.

Begonia verzorgen 

Begonia is de ideale terras- of potplant, maar kan ook goed in de volle grond. De zomerbloeier is zeer sterk en kan verschillende weersomstandigheden goed verdragen. Een makkelijke en rijkbloeiende plant! Natuurlijk heeft elke plant water, licht en lucht nodig om te kunnen groeien en bloeien, maar vergeet u een keertje water te geven dan zal Begonia u niet teleurstellen. De potgrond mag tussen gietbeurten in wat opdrogen. Haal uitgebloeide bloemen uit de begonia om het aanmaken van nieuwe bloemen te stimuleren. Geef maandelijks wat vloeibare mest mee in het gietwater.

Kenmerken Begonia

Plant: knollen

Wintergroen: nee
Winterhard: nee
Bloemkleur: wit, geel, oranje, roze en rood
Bloeitijd: juni, juli, augustus, september, oktober, november
Hoogte: 30-40 cm
Standplaats: schaduw, halfschaduw, zon
Aantal per strekkende meter: 5
Aantal per m2: 9
Grond: voedzame tuingrond of potgrond
Overig: laat de knollen vorstvrij overwinteren

Lees hier meer over: het bewaren van bloembollen * bloembollen in pot planten * bloembollen planten

Begonia kopen bij Directplant

U koopt begonia knollen bij Directplant, niet de bloeiende plant. In elke verpakking zitten 5 knollen. Begonia bollen zijn leverbaar van januari tot en met mei. U vindt grootbloemige (dubbele) begonia’s en hangbegonia’s in ons assortiment. U kunt uw bloembollen thuis laten bezorgen of gratis afhalen bij een van onze afhaalpunten.

Liever andere bloembollen? Kijk dan eens bij de zomerbloeiende Dahlia, gladiool of lelie.  

Scroll to top