Bijzondere bloembollen

In deze categorie treft u alle overige bloembollen. Poot of plant uw bloembollen van september tot december. Vroegbloeiende bloembollen zoals sneeuwklokjes kunt u het beste in september en oktober in de grond stoppen, zodat ze ook al vroeg in bloei kunnen komen. Hoe later u poot, hoe later de bollen zullen uitlopen. Poot de bloembollen twee tot drie keer zo diep als de bol hoog is. Het voordeel van het poten van bloembollen is dat u goedkoper uit bent dan wanneer u volwassen planten koopt. Bovendien is het zelf poten ook nog eens leuk! Laat u verrassen met wat opkomt en bestel snel uw bloembollen.

Lees meer

Wat vindt u onder ‘Diverse bloembollen’

Hier vindt u bloembollen zoals bijvoorbeeld sneeuwklokjes (Galanthus), blauwe druifjes (Muscari), sieruien (Allium) en de bijzondere bloembol Abesijnse gladiool (Acidanthera). Daarnaast zijn er planten die zich met wortelstokken (rizomen) voortplanten - baardirissen (Iris Germanica) en Afrikaanse lelie (Agapanthus) - of die voortkomen uit knollen zoals begonia en cyclamen. Wilt u een volwassen Afrikaanse lelie of cyclaam kijk dan onder vaste planten. Een makkelijke plant is akelei (Aquilegia), ook deze kunt u bij ons als knolletje of als vaste plant Aquilegia bestellen. Wilt u weten of u ook de volwassen plant bij ons kunt vinden, vul dan de naam van de plant in de zoekbalk in en u krijgt alle mogelijkheden in beeld.

Lees hier meer over: bloembollen planten * bloembollen bewaren * bloembollen in pot

Bloembollen kopen bij Directplant.nl

U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of afhalen bij een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland. Het is mogelijk om, als u in pot gaat planten, direct hydrokorrels en potgrond bij ons te bestellen. Let op dat niet alle bloembollen vanwege het seizoen op voorraad zullen zijn. 

Wilt u toch liever iets anders? Kijk dan onder bloembollen of ga direct naar tulpen, krokussen of dahlia’s

Laden..