Filteren

Bonsai

Bonsia is een bekende Japanse snoeivorm waarbij de planten of bomen klein blijven. Doordat er vaak langzaam groeiende wintergroene planten voor gebruikt worden, zijn ze een kostbaar bezit. De bomen kunnen in de container waarin ze gekweekt zijn blijven staan. Het is echter ook mogelijk om de bonsai in de volle grond te planten. Een bonsai is een echte eyecatcher in uw tuin of op uw terras.

Lees meer

Filteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. 10% Korting
  Japanse hulst als bonsai (Ilex crenata )
  Japanse hulst als bonsai (Ilex crenata )
  Waardering:
  97%
  Vanaf € 87,75
Filteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bonsai miniatuurbomen

Bonsai is het Japanse woord voor ‘boom in pot’ en is een kunstvorm die draait om het modelleren door middel van snoeien, knippen en vormen van miniatuurbomen of -planten. De bonsaibomen hebben een houtachtige stam en de uiteindelijke vorm wordt bepaald door de essentie van de plant. Of de eigen fantasie natuurlijk. Naast dat er veel gesnoeid wordt, wordt ook ijzerdraad gebruikt om de plant in een gewenste richting te laten groeien.

Bonsai kunstvorm

Het Japanse bonsai komt voort uit het Chinese ‘penzai’ en bestaat al veel langer, rond de eerste eeuw na Christus gebruikten taoisten deze kunstvorm als meditatie. Na de Tweede Wereldoorlog kwam bonsai ook in zwang buiten Azië en worden er ook veel meer soorten houtige gewassen gebruikt.

Lees meer over: snoeivormen * buxus in vorm snoeien * coniferen snoeien

Bonsai kopen

Bij Directplant kunt u verschillende bonsai bomen, -heesters en -coniferen kopen. Hoe ingewikkelder de vorm, hoe tijdrovender en ook kostbaarder de bonsai. De prijzen lopen sterk dan ook uiteen van zestig euro tot meer dan vijfduizend euro. Wilt u een exclusieve bonsai en eerst overleggen? Neem dan contact met ons op! Alle bonsai die u bestelt zijn door vakmensen gemaakt. Bent u toch niet tevreden, dan bieden wij u garantie. U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of afhalen op een van onze afhaalpunten.

 

Bent u op zoek naar andere mooie struiken? Bekijk dan ons aanbod andere snoeivormen, bolvormen of coniferen.

Scroll to top