MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Sierappelbomen (Malus)

Sierappelbomen (Malus) zijn aantrekkelijke bomen voor in de tuin. Dat is ook niet zo gek, want in het voorjaar kunt u genieten van witte, roze of rode bloesem. De sierappel krijgt zeer vroeg in het voorjaar bloemen, nog voordat het blad ontstaat. In het najaar verschijnen er sierappeltjes, de kleur van de vruchten is afhankelijk van de boomsoort en variëren van geel, oranje tot rood. De kleine appeltjes kunnen erg lang aan de takken blijven hangen, een leuk gezicht. 

Lees meer

Soorten sierappel

De sierappel kan in grote én kleine tuinen. De Malus is er ook in leivorm. Leibomen blijven smal en zijn erg geschikt als erfafscheiding. Zo is de Malus ‘Rudolf’ als leiboom verkrijgbaar. Deze sierappel heeft mooi verkleurend blad, rode bloesem en oranje gele sierappeltjes. Naast leivormen zijn er wilde sierappels, zoals de Malus floribunda. Een Japanse sierappel die ongeveer 6 meter hoog wordt en sierlijk afhangende takken heeft. Vogels zijn dol op de vruchten die vanaf de nazomer verschijnen. Voor ons zijn de sierappeltjes ook eetbaar, alleen bestaan ze meer uit klokhuis dan vruchtvlees en zijn ze niet erg lekker. Kies dan liever voor een fruitboom waar u zelf de vruchten van plukt! 

Kenmerken Malus

Plant: boom
Hoogte: tot ca 8 m 
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: voedzame tuingrond
Snoei: niet per se nodig, behalve bij een leivorm
Wintergroen: nee
Overig: bloesem in het voorjaar, sierappeltjes in het najaar

TIP Lees meer over soorten en het snoeien van sierappels bij onze tuintips. 

Sierappel (Malus) kopen bij Directplant.nl

Of u nu kiest voor sierappelbomen, fruitbomen, leibomen of hoogstambomen, alle bomen worden door gespecialiseerde kwekers opgekweekt. Sierappelbomen in pot zijn het hele jaar leverbaar en kunt u ook het hele jaar planten – natuurlijk alleen als het niet vriest. Sierappels worden ook uit de volle grond geleverd met kale wortels of kluit. Bomen uit de volle grond zijn goedkoper en kunt u in de periode november tot en met april bij ons bestellen. Zorg altijd voor een voldoende groot plantgat en verbeter dit met een bodem verbeterend middel of potgrond zodat u uw sierappel een goede start geeft! Wilt u meer weten over sierappels? Lees dan ook ons sierappelblog

Bent u toch op zoek naar iets anders? Kijk dan bij ons complete aanbod bomen, hier vindt u vast wat u zoekt!

Laden..