MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Agave

Agave is een bekende kuipplant voor op het terras, maar wist u dat er ook winterharde Agaves te koop zijn die u met een gerust hart in de volle grond in uw tuin kunt planten? Laat u verrassen door ons assortiment.

Lees meer

Winterhardheid van Agave

De Agave, ook wel onterecht honderdjarige Aloë genoemd, is een prima kuipplant. Maar er zijn ook soorten die voldoende winterhard zijn om in de tuin te planten! Het is een exotische plant die van oorsprong uit Mexico komt. Van nature houdt deze plant van droge grond, niet zo vreemd met een herkomst uit woestijngebied. Van nattigheid houdt Agave al helemaal niet en te veel regen kan dan ook zorgen dat de plant gaat rotten. Hoewel hij tot -9 graden Celsius winterhard is, kan te veel regen een probleem opleveren; zet hem dan ook op een beschutte en droge plek.

Lees meer over winterharde Agaves

Agave verzorgen

Geef de Agave het liefst een zonnige plek. Wat lichte schaduw kan de plant wel verdragen. Het blad is dik en vlezig met scherpe stekels. Zorg dat de plant vrij staat, het is een prachtige solitaire plant, zodat u niet steeds tegen de punten aan loopt. Buiten dat u zich kunt bezeren, breken de bladpunten wellicht ook af. De Agave groeit rozetvormig, in het rozet kan het beste geen water in blijven staan. Zet u de plant in een ruime pot, zorg dan voor goede afwatering. In pot is de plant kwetsbaarder dan in de volle grond; behandel de Agave dan als kuipplant en zet hem op een lichte en vorstvrije plek in de winter, geef in deze periode minder water. In de lente kan de plant dan weer naar buiten. Zet de pot op een droge plek en geef zelf water met zo nu en dan plantenvoeding. Heeft u binnen geen plaats, pak de plant in pot dan voldoende in om hem in de winter te beschermen.

Kenmerken Agave

  • Plant: exotische plant / succulent
  • Wintergroen: ja
  • Hoogte: 100 - 200 cm
  • Standplaats: zon tot lichte schaduw
  • Aantal per m2: 1
  • Grond: droge grond
  • Overig: de Agave is tot circa -10 graden Celsius winterhard, zorg ervoor dat de plant beschut en niet te nat staat

Bekijk hier: hoe u planten winterbescherming geeft * kuipplanten verzorgt

Agave kopen

De meeste Agaves die u bij Directplant koopt zijn winterhard in de tuin tot -9 graden Celsius. In de omschrijving vindt u meer informatie over de specifieke soort en de winterhardheid. Heeft u nog vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen of uw vraag onderaan bij de plantspecificaties stellen. De plant kan bij u thuis worden bezorgd of u kunt ervoor kiezen deze gratis te laten bezorgen bij een afhaalpunt bij u in de buurt. 

Bent u op zoek naar andere exotische of mediterrane planten? Bekijk dan ons aanbod Agapanthus, vijgen en palmen.

Laden..