MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Anemoon

Anemoon (Anemone) is een grote groep planten en behoort tot de familie van de ranonkel (Ranunculaceae). Bekend zijn de Japanse anemoon, bosanemoon (Anemone nemerosa) en Oosterse anemoon (Anemone blanda). Degene die in de herfst bloeien, noemen we ook wel herfstanemonen. Als u wilt kunt u dus van maart tot in november bloeiende anemonen in uw tuin hebben!

Lees meer

Anemoon als vaste plant

De mooi gevormde bloemblaadjes staan rondom een gekleurd bloemhart met een krans van meeldraden. De vaste anemoon is er in wit, roze en paars. Er zijn enkele bloemen, waardoor de bloem er net zo uitziet als kinderen deze zouden tekenen, en dubbele bloemen, waarbij er meerdere laagjes bloemblaadjes rondom het hart staan. Doordat de groep Anemone zo groot en veelzijdig is, is het eerst van belang te kiezen wanneer u wilt dat de plant bloeit. Dat kunt u aangeven in de linkerkolom. Vervolgens selecteert u op bloemkleur en hoogte. Tot de vaste planten behoren onder andere de Anemone hybride, Anemone nemerosa, Anemone hupehensis, A. sylvestris, A. tomentosa en A. lesseri.

Anemoon knollen

De echte bosanemoon (Anemone blanda) en de Anemone coronia, de meest lijkend op ranonkel, worden geleverd als knolletjes, deze kunt u in het najaar of voorjaar poten. Het zijn stinzenplanten met wortelstokken die verwilderen, dat betekent dat ze elk jaar opnieuw zullen opkomen en u ze dus gewoon in de grond kunt laten zitten. De meest blauwe anemoon vindt u in deze categorie.

Anemoon planten en verzorgen

De herfstanemoon bloeit vanaf ongeveer augustus tot in november. Dit zijn de Anemone hupsehensis en de Anemone x hybdride (Japanse anemoon). Geef ze een plaatsje in de zon of halfschaduw en ze zullen rijkelijk bloeien! Ook uitgebloeid zijn de herfstanemonen mooi om te zien, waarbij soms pluizenbollen ontstaan uit het bloemhart. De plant heeft wel de neiging om hier en daar op te duiken in de tuin waar u deze niet had verwacht. Niet erg, maar de ondergrondse worteluitlopers kunnen u dus verrassen als de plant het naar zijn zin heeft in de tuin. De meeste soorten staan graag in de halfschaduw en zon. Iets humusrijke en vochtige grond is ideaal. Knip de uitgebloeide bloem in het vroege voorjaar terug, de plant zal dan opnieuw uitlopen. In het vroege voorjaar kunt u de anemoon meteen organische gemengde mest geven zodat u een gezonde plant krijgt.

Anemone kopen

Bedenk welke anemoon u wilt kopen en bepaal eerst de bloeitijd, hoogte en kleur. Dit kunt u in de linkerkolom aangeven. Heeft u advies nodig dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar. U kunt uw vragen ook stellen bij een anemoon van uw keuze, wij proberen dan zo snel mogelijk te antwoorden. Alle tuinplanten worden door gespecialiseerde kwekers geteeld, wij bieden u dan ook garantie op planten die u bij ons koopt. U kunt ervoor kiezen de planten zelf af te halen bij een (gratis) afhaalpunt of bij u thuis te laten bezorgen. Wij leveren de planten dan tot in de tuin!

Lees bij onze tuintips meer over de herfstanemoon.

Bent u geïnteresseerd in nazomer of herfstbloeiers, kijkt u dan ook eens bij aster, Rudbeckia, siergrassen, zonnehoed en dahlia.

Laden..