Biologische planten in de tuin

Biologische planten zijn tuinplanten die gekweekt worden zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Ook het genetisch manipuleren van plantgoed mag niet. De onafhankelijke organisatie Skal beoordeelt of planten het keurmerk ‘biologisch’ of het EKO-keurmerk mogen dragen. Toch kan het zo zijn dat kwekers geheel biologisch werken, maar niet gecertificeerd zijn doordat ze niet zijn aangesloten bij Skal.

Lees meer

Biologische tuinplanten kopen

Er zijn steeds meer kwekers die biologisch werken. Het idee is dat door een zo optimaal mogelijk klimaat te scheppen voor planten er nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Zijn die wel nodig, dan wordt gewerkt met natuurlijke vijanden van tuinplagen of toegestane afbreekbare stoffen om ziekten en schimmels tegen te gaan. Planten die geheel biologisch zijn gekweekt groeien langzamer, maar zijn des te sterker. Om die reden zijn ze meestal iets duurder dan niet-biologische planten. Zo weet u wel dat u heel gezonde planten in huis haalt die tegen een stootje kunnen.

Biologische planten bij Directplant

Van alle biologische planten die u bij Directplant koopt is de herkomst bekend. Zo zijn onder andere alle vaste planten, en alle klimplanten met de maatvoering 60/80 cm en 100/125 cm biologisch gekweekt. De kwekers die deze planten aan ons leveren werken volgens de Skal richtlijnen. Daarnaast werken wij het liefst samen met kwekers met het Milieukeur en/of Groenkeur. Wilt u graag een biologisch gekweekte plant, maar staat deze niet op onze website, vraag ons er dan naar! Wij leveren standaard organische grond voor de tuin zoals onze compost, meststoffen, tuin- en potgrond.

 

Meer over tuinplanten? Kijkt u ook eens bij onze bloembollen en borderpakketten.

Laden..