MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Fargesia

Fargesia is een niet-woekerende bamboe. Bamboe is eigenlijk een grassoort en wintergroen. U kunt er goed een haagvorm van snoeien. Wilt u de bamboe verjongen dan kunt u vlak boven de grond een steel afknippen waardoor hij gestimuleerd wordt nieuwe stelen aan te maken. Veel mensen houden van bamboe door het zachte en rustgevende geritsel van de blaadjes en de mooi gevormde stelen.

Lees meer

Fargesia in de tuin

Zorg voor voedzame, niet te droge grond. Let wel op dat ze niet steeds met hun wortels in het water staan, dat is ook niet goed. Een keer in het vroege voorjaar met gedroogde koemestkorrels bemesten is voldoende. Blad dat in de winter lelijk is geworden, zal in het voorjaar afvallen waarna nieuw blad wordt gevormd. Een groot voordeel van bamboes is dat ze op een plek in de halfschaduw tot schaduw kunnen staan. Fargesia woekert in tegenstelling tot andere bamboes niet en u heeft geen wortelbegrenzer nodig. De plant kan ook prima in pot. Wilt u meer weten lees dan ook ons blog over bamboe.

Kenmerken niet-woekerende bamboe

Plant: wintergroene plant
Hoogte: 125-1000 cm
Standplaats: zon, halfschaduw, schaduw
Grond: normale niet te droge tuingrond
Aantal: 3 per strekkende meter
Snoei: oude stengels kunnen bij de grond worden weggeknipt
Overig: niet woekerend, geschikt als solitair, voor haagbeplanting of in pot. 

Fargesia kopen bij Directplant

Er zijn verschillende hoogtes verkrijgbaar van de Fargesia. Van klein ‘Bimbo’ (125 cm) tot de Fargesia robusta die wel 6 meter hoog wordt. De Fargesia rufa heeft mooie overhangende halmen. Planten worden bij u thuis bezorgd of kunt u afhalen bij een van de vele afhaalpunten in Nederland. Kijk ook eens bij onze veel gestelde vragen.

Wilt u liever andere tuinplanten of niet gevonden wat u zocht? Misschien vindt u bij bamboe, siergrassen of exotische planten wat u zoekt. 

Laden..