MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Klokjesbloem (Campanula)

Campanula, klokje of klokjesbloem is een veelzijdige plant in veel verschillende kleuren en hoogtes. In romantische borders of cottage tuinen ziet u de plant geregeld terug. Combineert prachtig met lavendel, rozen en geranium. De plant is goed winterhard.

Lees meer

Campanula in de tuin

Campanula kan op elke grondsoort, maar houdt wel van wat kalk. De plant komt oorspronkelijk uit de Europese berggebieden. Zet de plant op een zonnige plek of in de halfschaduw. Een lage soort is bijvoorbeeld Campanula poscharskyana die ongeveer 25 centimeter hoog wordt en in de zomer bloeit met paarse bloemen. Deze kan ook als bodembedekker worden gebruikt en hangt mooi over tuinmuurtjes. Nieuw in ons sortiment is de Campanula ‘Takesimana’ die bloeit met grote klokken van roze tot wit met bordeauxrode accenten. Een hoge variant is Campanula persicifolia ‘Telham Beauty’ die circa 70 cm hoog wordt. Alle Campanula persicifolia en lactiflora, ook een hogere soort, houden van wat toegevoegde humus in de border. De bloeikleur varieert van wit, roze, paars tot blauw.

Kenmerken klokjesbloem

Plant: vaste plant
Bloemkleur: wit, roze, paars, blauw
Hoogte: 10-200 cm 
Bloei: juni-augustus, sommige soorten al in mei of nog in september
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: normale tuingrond, eventueel wat kalkhoudend
Aantal: 5-9 per m2, afhankelijk van de soort
Snoei: door bloemen weg te knippen, bevordert u herbloei
Overig: lage soorten veelal bodembedekkend

Campanula kopen

Wilt u klokjesbloem in de tuin, bedenk dan eerst welke hoogte u wilt en geef dit aan in de linkerkolom van de webshop. Hiermee verfijnt u direct uw keuze. Selecteer vervolgens op kleur. Alle planten worden door ons persoonlijk met eigen vervoer afgeleverd bij u thuis of een van de vele afhaalpunten. Wij laten u weten wanneer uw bestelling voor u klaar staat.

Bekijk ook onze andere tuinplanten, zoals geranium, klimplanten en vaste planten.

Laden..