MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Lupine

Lupine (Lupinus) is een zomerbloeiende tuinplant met een hoge toorstachtige bloeiwijze. Normale, goed water doorlatende grond is ideaal. Kleigrond kunt u het beste eerst verbeteren. Zet Lupine in het zonnetje voor rijke bloei!

Lees meer

Lupine planten en verzorgen

Zorg dat de grond goed gedraineerd is. Heeft u zware kleigrond dan kunt u deze het beste verbeteren alvorens lupine aan te planten. De plant houdt van een zonnige plek, eventueel is halfschaduw ook mogelijk, en normale tuingrond. Ook op zanderige grond doet lupine het goed. Kalk houdt de plant niet echt van en ook bemesten is niet nodig. Heel makkelijk dus!

Verwijder uitgebloeide bloemstelen, dat bevordert herbloei en zorgt ervoor dat de lupine niet zijn energie steekt in het aanmaken van de grote donkere peulen. In de peulen bevindt zich het zaad waarmee de plant zich vermeerdert. Laat u de peulen staan, dan kan de plant zich uitzaaien. De plant is redelijk winterhard, maar een paar zaden bewaren om eventueel bij te zaaien in april is geen slecht idee.

Lupine groeit polvormig, dus woekert niet. Om lupine gezond te houden, kunt u de pol om de drie jaar delen. Het najaar is hiervoor een goede tijd. Graaf de plant op met kluit en deel deze met een spade in kleinere stukken. Plant de kleinere delen weer uit.

Kenmerken lupine

Plant: vaste plant
Bloemkleur: verschillende kleuren
Hoogte: 50-100 cm
Bloei: juni en juli
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: goed doorlatende normale grond
Aantal: 7 per m2
Snoei: knip uitgebloeide bloemen weg om herbloei te bevorderen
Overig: Lupine hoort bij de vlinderbloemigen en trekt bijen en hommels. Geschikt als snijbloem. Redelijk winterhard.

Lees hier meer over de lupine bij onze tuintips.

Lupine planten kopen

Lupine is niet het hele jaar leverbaar. Houd onze website in de gaten of stuur ons een e-mail. Al onze planten worden direct van de kweker geleverd, zo krijgt u gezonde en verse planten thuisbezorgd. U kunt bestellingen ook (gratis) afhalen bij een afhaalpunt naar keuze.

Kijk ook bij onze andere vaste planten. Bijvoorbeeld bij Euphorbia, duizendknoop of blauw bloeiende vaste planten

Laden..