MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Siergrassen voor in de tuin

Siergrassen geven vooral in het najaar sfeer in uw tuin met hun mooie aren in diverse kleuren. Op deze manier kunt u zelfs tot diep in het najaar van uw tuin genieten. Het geluid van wevend gras werkt rustgevend. De meeste grassen kunt u snoeien in het voorjaar. Laagblijvende wintergroene siergrassen zijn uitstekende bodembedekkers die het onkruid goed kunnen onderdrukken. Ideaal voor een onderhoudsarme tuin.

Lees meer

Siergrassen in de border

Siergrassen worden steeds populairder. De bekende Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf heeft siergrassen weer echt op de kaart gezet. Siergrassen zijn op hun mooist vanaf de nazomer tot diep in de herfst. Ook in de winter leveren ze een mooi silhouet op. Er zijn wintergroene, lage, hoge en bloeiende siergrassen. Ze combineren mooi met vaste planten zoals Echinacae, Helenium, Verbena en andere late bloeiers. Daarnaast passen siergrassen mooi in een vijver- of Japanse tuin. Het zijn ideale planten om gaten in uw border op te vullen. Vindt u het lastig mooie combinaties te maken, dan hebben wij meerdere kant-en-klare borderontwerpen voor u met siergrassen. Een borderpakket met siergrassen en Verbena; een borderpakket met vedergras (Stipa) en blauw en roze bloeiers; en een pakket met siergrassen en Helenium en Perovskia. 

Lees meer over: siergrassen in pot * siergrassen verzorging * soorten siergrassen * pampasgras snoeien

Kenmerken siergrassen

Plant: vaste plant
Kleur: halmen bloeien in tinten wit, geel, groen, roze, rood, paars en bruin
Hoogte: 15-300 cm
Bloei: zomer tot in het najaar
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: voedzame, goed doorlatende tuingrond
Aantal: afhankelijk van de soort en potmaat
Snoei: siergras dat verdort in de winter, in het vroege voorjaar afknippen; groenblijvend siergras alleen lelijke stengels uit de pol trekken
Overig: er zijn lage, zelfs bodembedekkende siergrassen, tot heel hoge siergrassen. Er zijn ook wintergroene soorten. 

Siergrassen kopen bij Directplant.nl

Alle siergrassen worden komen van gespecialiseerde kwekers. Wij hebben het volste vertrouwen in de kwaliteit van de geleverde planten en bieden u groeigarantie. Siergrassen worden geleverd vanaf P9 potten, potjes van 9x9 centimeter. In het najaar worden de siergrassen bij de kwekers al afgeknipt, eerder dan u thuis zou doen. In de winter verdwijnen vaste planten onder de grond, geef de planten de kans om in het voorjaar weer uit te lopen.

Toch wat anders dan siergrassen? Kijk ook eens bij onze andere tuinplanten zoals bamboe, lavendel, Geranium en Clematis.

Laden..