MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Yucca en Palmen

Yucca (palmlelie) en andere palmen zijn mooi en exotisch waardoor je het gevoel hebt dat je altijd een beetje in de tropen of zuidelijk Europa bent! Toch kunnen ze ook in onze koude Hollandse tuin prima overleven. Belangrijk is dat de grond goed gedraineerd is, zodat ze niet steeds te nat blijven staan.

 

Lees meer

Winterharde palmen

Niet alle palmen zijn even winterhard in ons klimaat. Bij elke soort staat vermeld in hoeverre deze winterhard is. Zijn ze niet winterhard dan kunt u ze het beste als kuipplant behandelen. Dat wil zeggen dat u ze in een grote bak (met drainagegaten onderin) zet en zo eind oktober, half november naar een lichte en vorstvrije ruimte verplaatst. Of, als u deze plek niet heeft, u zorgt voor winterbescherming van uw niet-winterharde palm. Pak ze dan in met speciaal vliesdoek en/of een warmteslang als er een vorstperiode aanbreekt. Let in alle gevallen op dat de palm niet te nat staat. Bij een extreme winter kunt u altijd uw palm inpakken om deze te beschermen. 

Winterharde palmen zijn bijvoorbeeld:

 • Trachycarpus fortunei. Hij verdraagt vorst tot -18 graden. Trachycarpus wagnerianus is het zusje van de Trachycarpus fortunei. Hij heeft harder blad, dus bestendiger tegen harde wind.
 • Dwergpalm Chamaerops humilis 'Vulcano' is winterhard tot -12 graden.
  Geleipalm Butia capitata kan in de volle grond worden geplant en is dan winterhard tot -10 graden. Bij strenge vorst kunt u de palm inpakken.
 • Nieuw-Zeelands vlas Phormium tenax kan in de volle grond tot -10 graden vorst verdragen. Het is dan wel belangrijk dat de Phormium beschut staat tegen de koude oostenwind.
 • Palmlelie Yucca filamentosa, Yucca flaccida en Y. gloriosa kunnen wel wat vorst kan verdragen op een beschutte, droge plek.
 • Washingtonia robusta is een winterharde palm (tot -8 graden).

 Matig winterharde palmen:

 • Cordyline kan enkele graden vorst verdragen.
 • Dwergpalm Chamaerops humilis is winterhard, toch adviseren wij altijd alle kuipplanten vorstvrij te laten overwinteren. In de volle grond kan Chamaerops humilis enkele graden vorst verdragen.
 • Phoenixpalm Phoenix canariensis is een palm die niet geheel winterhard is.

 Niet winterharde palmen:

 • Cycaspalm Cycas revoluta is niet winterhard, wij adviseren om de plant als kuipplant te gebruiken.
 • Palmlelie Yucca elephantipes en Y. rostrata willen vorstvrij overwinteren.

Verzorging palmen en Yucca’s

Zorg voor goed gedraineerde grond. Plant de palm het liefst op een beschutte plek (niet vol in de wind). Plaatst u de palm in een bak of pot, zorg dan voor drainagegaten onderin de pot. In de winter niet te nat laten staan. In de zomer bemesten en water geven bij droogte. In pot altijd van extra water voorzien in de zomer; niet alle regen zal goed in de pot terecht komen omdat het blad ook als paraplu fungeert. Palmen in pot kunt u het beste als kuipplant behandelen. En tot slot: jonge palmen zijn kwetsbaarder dan oudere palmen.

 Lees hier hoe u exotische planten verzorgt en tegen vorst kunt beschermen in onze tuintips. Of kom meer te weten over kuipplanten

Palmen en Yucca’s kopen

Directplant kan vele soorten palmen leveren. Vindt u niet wat u zoekt, laat het ons dan weten! Uw  bestelling kunt u thuis laten bezorgen of zelf afhalen bij een van onze vele afhaalpunten.

 

Wilt u liever iets anders? Kijk dan ook bij onze exotische planten, vijgen, Agave en kurkeiken.

Laden..