Herfstanemoon (Anemone) bloeit vanaf augustus tot laat in de herfst. Het is een populaire vaste plant in roze en wit. 

De bloemen van de sierlijke herfstanemonen verschijnen meestal al in augustus en de plant bloeit door tot ver in het najaar. Het is dus in de nazomer en de herfst een echte blikvanger voor borders en plantvakken. Het decoratieve blad blijft vrij laag, de komvormige bloemen staan bovenaan lange, stevige stengels.

Herfstanemoon planten

Oktober is een prima tijd om herfstanemoon in de tuin te planten, u kunt dan direct genieten van de prachtige bloemen. Herfstanemonen zijn makkelijke planten die prima in de halfschaduw of schaduw kunnen groeien. Ze houden wel van een humusrijke grond die niet al te droog is. Geef de herfstanemonen jaarlijks in het voorjaar een gemengde organische mest.

De mooiste herfstanemonen

Herfstanemonen zijn er in wit en roze, de een is nog mooier dan de andere! Ook Japanse anemoon soorten bloeien laat en kunnen we onder de herfstanemoon scharen. 

Bekijk meer vaste planten of als u een borderontwerp wilt onze kant-en-klare borderpakketten. Liever informatie over de voorjaarsbloeiende anemoon? Ga naar onze anemoon bloembollen

Exclusief geschreven door Modeste Herwig, voor Directplant.nl