Rode rozen staan symbool voor de liefde. Ook in de tuin zijn rode rozen fantastisch. De roos wordt niet voor niets de koningin van de bloemen genoemd.

Rode rozen combineren

De sterke rozenstruiken zorgen van juni tot in oktober voor veel kleur. Ze zijn prachtig in perken, in de border en in potten. Combineer ze met andere rozen, of heel verrassend met vaste planten. Geschikte partners voor rode rozen zijn bijvoorbeeld:

De mooiste rode rozen

  1. Een van de beroemdste rode rozen is Rosa ‘Ingrid Bergman’, vernoemd naar de mooie Zweedse actrice. De grote, dik gevulde donkerrode bloemen verschijnen in juni-juli, en na terug knippen nog eens in augustus.
  2. Houdt u van miniatuurrozen met kleine bloemen dan is Rosa ‘Fairy King’ geschikt. Dit is een laag blijvende patioroos die lang doorbloeit.
  3. Rosa ‘Peter Pan’ is ook een rode patioroos, elke bloem heeft een hartje vol gele meeldraden.
  4. Zoekt u een rode roos op stam? Heel geschikt is Rosa ‘Satschmo’, een licht geurende trosroos die de hele zomer doorbloeit.
  5. Een sterke, bodembedekkende roos die rood bloeit is Rosa ‘Red Meidiland’, de bloemen zijn enkel met een wit/geel hart. Na de bloei volgen fraaie rozenbottels.
  6. Een van de mooiste klimrozen met rode bloemen is toch wel Rosa ‘Paul’s Scarlet Climber'. De bloemen zijn dieprood van kleur en verschijnen overlvloedig van juni tot oktober.

Bekijk hier alle rozen in ons sortiment.

Exclusief geschreven door Modeste Herwig voor Directplant.nl.