Witte lavendel (Lavandula angustifolia) geurt net zo heerlijk als de paarse soorten, maar is minder bekend. 

Lavendel is zeer geliefd vanwege de rijke bloei, het decoratieve grijsgroene blad en de heerlijke geur. We kennen vooral de soorten met violette en blauwe bloemen, heel bijzonder is de wit bloeiende lavendel. De kleine witte bloemen zitten in dichte aren en steken goed boven het blad uit. Ze combineren fraai met de grijsgroene tint van het blad. Net als de gewone lavendel geurt witte lavendel heerlijk, zowel de bloemen als het blad.

Soorten witte lavendel

  • Lavandula angustifolia ‘Alba’ is de witte variëteit van de bekende tuinlavendel. Het is een klein struikje, de bloemstelen worden ongeveer 50 cm hoog.
  • Lavandula angustifolia ‘Edelweiss’ heeft lange, slanke bloeiaren en erg mooi blad, ook 50 cm hoog.
  • Lavandula angustifolia ‘Arctic Snow’ is heeft zuiver witte bloemen en blijft wat lager (40 cm).

Lavendel bloeit in juni, juli en augustus, het blad blijft het hele jaar door aan de takjes. Plant alle soorten lavendel op een zonnige plek, de grond mag aan de droge kant zijn. Prachtig in combinatie met rozen!

Witte lavendel snoeien

Lavendel is een wintergroen struikje, het blijft mooi compact en bloeit extra rijk door regelmatige snoei. Knip de takjes in april terug tot boven jonge scheutjes. Knip lavendel na de bloei nog eens in model. Het is een leuk idee de bloemen die u overhoudt van deze snoeibeurt te drogen. Snoei het struikje nooit helemaal kaal, lavendel loopt dan meestal niet meer uit.

Ga direct naar de webshop om alle soorten lavendel in ons sortiment te bekijken. 

Exclusief geschreven door Modeste Herwig voor Directplant.