Voorjaarsbloeiende bloembollen

Voorjaarsbloeiende bloembollen plant, of poot u eigenlijk, in het najaar tussen september en december. Bloembollen die in het voorjaar bloeien zijn onder andere sneeuwklokjes, krokussen, blauwe druifjes, narcissen, hyacinten, tulpen en sieruien (Allium). Plant verschillende soorten bloembollen om vanaf het einde van de winter tot ver in de lente van de bloemen te genieten!

Lees meer

Filteren

Producten 1-15 van 161

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren

Producten 1-15 van 161

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voorjaarsbloeiende bloembollen planten

Bloembollen plant u ongeveer drie keer zo diep als de bol groot is. Kleine bolletjes zoals sneeuwklokjes en blauwe druifjes kunt ook in een geultje strooien en dit daarna dichtgooien. Geef na het planten water. De lentebloeiende bollen hebben een koude periode nodig om tot bloei te komen. Plant ze niet te laat, want dan zullen ze ook later tot bloei komen. Vooral voor de hele vroege bloeiers zoals sneeuwklokjes en krokussen is het beter om in september en oktober te planten.

Bloeiperiode bloembollen in de lente

Hieronder een overzicht van de maanden waarin de bloembollen over het algemeen bloeien. Poot ze voor de nachtvorsten voor bloei het komende seizoen. Zet verschillende soorten in de tuin en u heeft bloei van de winter tot ver in de lente.

Sneeuwklokjes - februari, maart
Krokussen - februari, maart
Blauwe druifjes - maart, april
Narcissen - maart, april, mei
Anemonen  - april, mei
Hyacinten - april, mei
Tulpen - april, mei
Sierui (Allium) - mei, juni

Voorjaarsbollen kopen

De bloembollen die in het voorjaar bloeien zijn in het najaar te bestellen. U kunt uw bestelling gratis laten bezorgen bij een afhaalpunt of laten bezorgen bij u thuis. Ook bloembollen worden door onze eigen chauffeurs bezorgd.

Liever iets anders? Kijk dan eens bij onze zomerbloeiende bloembollen, najaarsbloeiende bloembollen en gemengde bloembollen.

Scroll to top