MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Anemoon bloembollen

Anemonen die u als bloembol of knol koopt poot u in het voor- of het najaar. Het is een laag blijvende anemoon die u in de grond kunt laten zitten; het is een winterharde bol. Elk voorjaar verrassen ze in april en mei met een tapijtje aan bloemen!

Lees meer

Soorten anemonen

Anemone coronaria worden ook wel windbloemen genoemd, en heeft een op een ranonkel lijkende bloem die zo’n 30 cm hoog wordt. De Anemone coronaria is verkrijgbaar in felle kleuren van wit, blauw, roze tot rood. Dit knolletje, die er gedroogd uitzien als stukjes hout, is niet helemaal winterhard en kunt u het beste aan het eind van de winter of in het vroege jaar in de grond zetten. Drie maanden later verschijnen dan de eerste bloemen. Voordat u gaat poten kunt u de knolletjes een paar uur laten weken in water, zo worden ze zacht en zullen sneller wortelen en bloeien. Zet ze zo’n 5 cm diep en 10 cm uit elkaar in de grond. Houd de grond na het poten licht vochtig. De coronaria bloeit maandenlang, en zelf nog beter als u tussentijds de dode bloemetjes uit de plant haalt. 

Anemone blanda kunt u in het najaar poten. Het zijn stinzenplanten die verwilderen en zullen elk jaar opnieuw terugkomen. Heel mooi sprekend blauw is de ‘Blue Shades’. Anemone blanda komt van oorsprong uit Turkije en Griekenland en is volledig winterhard. Ze blijven laag, circa 10 cm en bloeien in april en mei. Ze lijken wel wat op madeliefjes. U poot deze anemoon van september tot december. Op kleigrond zal deze anemoon het erg goed doen, maar ook bosgrond is prima. Een plekje in de halfschaduw is geen probleem.

Anemone nemerosa is de bosanemoon en kan zowel op klei- als op zandgrond geplant worden. Deze anemoon heeft laagblijvende witte, lila of roze bloemetjes. U poot deze anemoon van september tot december. De bloemetjes worden zo’n 10-15 cm hoog, bloeit van maart tot april.

Anemone ranunculoides is de gele bosanemoon. Verwildert prachtig op bosgrond, helemaal iets zandige grond. Heeft u zware kleigrond dan kunt u de grond verbeteren voordat u plant. De wortelstokken zijn gevoelig voor uitdroging, snel de grond in dus! U poot deze anemoon van september tot december. De gele bloemetjes zorgen voor een vrolijk tapijt in maart en april.

Kenmerken lentebloeiende Anemone

Plant: bloembollen, knollen
Bloemkleur: wit, geel, roze, rood, blauw en paars
Hoogte: 10-30 cm
Bloei: maart-mei
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: normale goed doorlatende tuingrond

Ga direct naar de herfstbloeiende anemonen in onze webshop, of lees hier meer over de herfstanemoon

Anemonen kopen

U kunt uw bestelling afhalen of thuis laten bezorgen. Wij adviseren om tegelijk met uw anemonen ook een zak met goede (pot)grond te bestellen om uw anemonen een goede start te geven.

Wilt u liever andere bloembollen? Kijk dan ook eens bij Allium, blauwe druifjes of sneeuwklokjes.

Laden..