MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Beukenhaag

Een beukenhaag is een prachtige omlijsting van uw tuin. Het meest populair is de haag van groene beuken (Fagus sylvatica). Ook de rode beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’) is als haag leverbaar. Naast de gewone beuk wordt de haagbeuk (Carpinus betulus) veel gebruikt als haag. De beuk is inheems in Europa en wordt in Nederland veel toegepast als haag.

Lees meer

6 producten gevonden

6 producten gevonden

Beukenhaag of haagbeukenhaag

Bij de beukenhaag bestaat soms onduidelijkheid of de haag zijn blad vasthoudt of niet, dit komt voornamelijk door de Nederlandse naamgeving. De gewone beuk (Fagus sylvatica) is de beuk die in de winter het verdorde blad vasthoudt. Het blad blijft hangen tot de haag in het voorjaar weer groen uitloopt. De Fagus sylvatica wordt het meeste als haagplant aangeplant. De haagbeuk (Carpinus betulus) is de bladverliezende beukenhaag. Een andere reden om voor de haagbeuk te kiezen is dat deze beter gedijt op kleigronden. In principe snoeit u de beukenhaag of haagbeukenhaag in mei of juni; in elk geval voor de langste dag (21 juni). U kunt nogmaals in september snoeien. Wilt u meer weten over het planten en snoeien van een beukenhaag, lees dan ons blog.

TIP Combineer eens rode en groene Fagus sylvatica in een haag! 

Beukenhaag kopen bij Directplant.nl

In de periode november tot en met april kunt u haagplanten uit de volle grond, met kale wortels, kopen. Deze zijn voordeliger in aanschaf. Let er wel op dat haagplanten met kale wortels snel geplant moeten worden om uitdroging van de wortels te voorkomen. Gaat u niet direct planten, kuil de wortels dan in door er een dikke laag zand overheen te strooien. Haagplanten in pot zijn het hele jaar leverbaar. U kunt uw bestelling afhalen bij een van onze afhaalpunten of ze thuis laten bezorgen.

Bent u op zoek naar andere mooie haagplanten? Bekijk dan ons aanbod coniferen, kant en klaar hagen of prachtige buxus haagplanten.

Laden..