MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Pioenrozen

Pioenrozen (Paeonia) bloeien in mei en juni met grote witte, roze tot rode bloemen. Ze staan graag in de zon in voedselrijke goed waterdoorlatende grond. De prachtig gevulde bloemen kunt u ook op de vaas zetten.

Lees meer

Pioenrozen standplaats

Tuinpioenen houden van vruchtbare grond die niet te nat blijft. Van natte voeten houdt de plant niet, maar dat betekent niet dat hij geen vocht nodig heeft. Zorg in elk geval voor waterdoorlatende grond. Gebruik bij het aanplanten een bodem verbeterend middel zoals Vivimus, dat zorgt ook voor voldoende meststoffen bij het wortelen. Plant de pioen niet te diep, dat kan ervoor zorgen dat hij slecht bloeit. Geef de plant ook de ruimte en zet hem niet te dicht op andere planten.

De pioenroos houdt van de zon, eventueel zou halfschaduw nog kunnen. In de schaduw zullen ze geen bloemen geven. Net als rozen houden pioenen van een briesje door het blad, zo kan het na een regenbui steeds goed drogen.

Omdat Paeonia niet van verplanten houdt, is het zaak de plant meteen op de goede plek te zetten. Moet u toch verplaatsen doe dat dan het liefst in de herfst. Geef ook nieuwe planten de kans om zich goed te wortelen en settelen, het kan even duren voordat hij goed gaat bloeien op zijn nieuwe plek.

Pioenroos verzorgen

In april (na de nachtvorsten) kunt u de pioenen bemesten. Het is mogelijk dat de plant dan nog onder de grond zit, maar als het warmer wordt is er al wel wortelactiviteit. De pioenen zullen dan snel en fris uitgroeien.

Bij de pioenroos kunnen de uitgebloeide stengels weggeknipt worden. De bladeren kunnen later in het najaar verwijderd worden tegelijk met het winterklaar maken van de tuin.

Kenmerken Paeonia

  • Plant: vaste plant
  • Bloemkleur: wit, roze, donkerroze tot rood
  • Hoogte: 70-100 cm
  • Bloei: mei, juni
  • Standplaats: zon
  • Grond: vruchtbare, doorlatende grond
  • Aantal: 5 per m2
  • Snoei: uitgebloeide bloemstengels kunt u wegknippen, eventueel oud blad in de winter wegknippen
  • Overig: snijbloem 

Lees meer over de pioenroos bij onze tuintips.

Pioenrozen kopen

Al onze planten worden gekweekt door gespecialiseerde kwekers. Pas na uw bestelling halen wij uw planten op, zo krijgt u direct van de kweker gezonde planten geleverd. U kunt ervoor kiezen planten gratis af te halen bij een afhaalpunt of thuis tot in de tuin te laten bezorgen. 

Toch liever iets anders? Kijk dan ook eens bij andere bloeiende vaste planten zoals Phlox, Geranium en klokjesbloem (Campanula)

Laden..