MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Drijfplanten

Drijfplanten zijn heel nuttig voor de vijver. Ze bieden beschutting voor vissen en andere vijverdieren en zorgen ervoor dat het licht gefilterd wordt, zodat algengroei minder kans krijgt. Maar nog belangrijker is dat ze zuurstof afgeven en afvalstoffen opnemen zodat u helder vijverwater houdt!

Lees meer

3 producten gevonden

3 producten gevonden

Drijfplanten planten

Drijfplanten plant u op het water, makkelijker kan haast niet! Ze blijven drijven doordat ze vaak lucht in hun bladeren vasthouden. Met hun wortels halen ze voedingsstoffen uit het water. Er zijn winterharde en niet winterharde drijfplanten. Niet winterharde drijfplanten kunt u laten overwinteren bij een temperatuur boven de 16 graden Celsius, bijvoorbeeld in een aquarium. Winterharde drijfplanten zakken naar de bodem en ziet u pas weer verschijnen wanneer de temperatuur stijgt. Plant drijfplanten vanaf ongeveer mei, of als de temperatuur boven de 15 graden Celsius uitkomt.

Winterharde drijfplanten zijn o.a.:

  • kikkerbeet (Hydrocharis Morsus-ranae)
  • eendenkroos (Lemna valdiviana)
  • hoornblad (Ceratophyllum demersum)
  • puntkroos (Lemna trisulca)
  • kleine kroosvaren (Azolla Caroliniana)

Niet winterharde drijfplanten zijn o.a.:

  • mosselplantje
  • watersla (Pistia stratiotes)
  • vlotvarentje (Salvinia natans)
  • waternoot en waterhyacint hebben hun oorsprong in de tropen en plant u voor de sier, zij hebben verder weinig nut. 

Lees hier meer over het aanleggen en onderhouden van uw vijver en drijfplanten

Drijfplanten verzorgen

Snoei of deel uw drijfplanten als ze te uitbundig groeien. Dit kan door met een schepnet de plant uit het water te halen of ze te scheuren. Maak uw vijver winterklaar; schep hem schoon in de winter als bijvoorbeeld hoornblad naar de bodem is gezakt. Doet u dit in het voorjaar wanneer winterharde drijfplanten weer omhoog komen, dan schept u uw nieuwe planten ook uit de vijver. 

Drijfplanten kopen

De drijfplanten bij Directplant worden geleverd in een beker met een laagje water, zo blijven ze in perfecte conditie. U kunt ervoor kiezen de drijfplanten thuis te laten bezorgen of zelf af te halen bij een van onze afhaalpunten. Wij geven garantie op al onze planten.

Wilt u liever andere vijverplanten? Kijk dan eens bij onze waterlelie en zuurstofplanten.

Laden..