MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Liriope muscari voor in uw tuin

Liriope muscari of leliegras is een vaste plant die bloeit tussen augustus en oktober met op blauwe druifjes lijkende bloemen die uit het grasachtige blad groeien. Het is in zachte winters een wintergroene plant die goed als bodembedekker of randplant kan en het prima naar zijn zin heeft in de schaduw. De hoogte varieert tussen de 25 en 50 cm.

Lees meer

9 producten gevonden

9 producten gevonden

Liriope muscari in de tuin

Leliegras groeit in de halfschaduw tot schaduw, een beetje zon levert wel meer bloemen op. Zet de plant in goed doorlatende humusrijke grond. Houd ongeveer een plantafstand van 15 cm aan. De plant groeit breeduit maar woekert niet zoals bijvoorbeeld zijn familielid het lelietje-van-dalen. Is het blad na de winter geel gekleurd dan kunt u dit afknippen in het voorjaar. Neem de plant op en deel de kluit als de pol te groot wordt, het voorjaar is hiervoor een goed moment. Naast de bekende paarse en violette bloemen zijn er ook wit bloeiende soorten.

Kenmerken leliegras

Plant: vaste plant
Bloemkleur: wit, roze, paars, blauw
Hoogte: 25-40 cm
Bloei: augustus-oktober
Standplaats: halfschaduw, schaduw
Grond: voedzame en doorlatende tuingrond
Aantal: 9 per m2
Snoei: lelijk geworden blad kan weggeknipt worden, snoeien voordat nieuw blad in voorjaar gevormd wordt (maart)
Overig: wintergroen in zachte winters, meeste soorten werken goed als bodembedekker 

Liriope kopen bij Directplant

Leliegras is te koop in verschillende maten. De meeste vaste planten worden verkocht in p9 potten van 9x9 cm. Sommige Liriope muscari vindt u echter in grotere potmaten. Wij adviseren om bij het aanplanten een bodem verbeterend middel als Vivimus te gebruiken om de plant een goede start te geven. Plaatst u uw bestelling tot en met zondag dan wordt deze vanaf vrijdag bij u thuis of een afhaalpunt geleverd.

Wilt u liever andere tuinplanten? Kijk dan ook eens bij onze bodembedekkers, hosta, Campanula en varens.

Laden..