MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Lelie bloembollen

Lelie (Lilium) is een mooie snijbloem, die zich in de tuin als vaste plant gedraagt. Lelies plant u in het najaar of voorjaar of op het moment dat de bollen beschikbaar zijn. Op de verpakking van de lelie staan uitgebreide plantinstructies. Lelies bloeien van mei tot augustus.

Lees meer

24 producten gevonden

Pagina:
  1. 1
  2. 2

24 producten gevonden

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Lelie in de tuin

De leliebol bestaat uit schubben. De bol kan niet te lang boven de aarde blijven. Plant de bol ongeveer tien tot vijftien centimeter diepte. Uitzondering hierop is de Madonnalelie, die u vrij ondiep plant. Wilt u de lelie als snijbloem gebruiken, laat dan de helft van de stengel staan. Laat na de bloei de lelie in de tuin staan en de stengels en bladeren afsterven zodat de lelie energie aanmaakt om het volgende jaar weer te bloeien. Dek de plant in de winter af met een laag humus, dit geeft meteen de nodige voedingsstoffen. U kunt de leliebol ook uit de grond halen, zorg dan dat u het groen goed wegsnijdt en de bol afdekt met zaagsel. De bol met grond in pot laten zitten kan ook. Haal tijdens de bloei uitgebloeide bloemen weg. U kunt het beste niet steeds van dezelfde plant bloemen snijden, dat put de plant uit. Plant daarom voldoende lelies als u deze op vaas wilt zetten.

Kenmerken Lilium

Plant: zomerbloeiende bloembol
Bloemkleuren: wit, geel, oranje, roze
Bloei: mei - augustus

Hoogte: 100-125 cm
Standplaats: zon, halfschaduw
Plantafstand: 20-40 cm

Grond: losse, humusrijke grond
Overig: veel soorten geuren, mooi als snijbloem, haal uitgebloeide bloemen weg

Lees hier meer over: witte lelie *  bloembollen planten * bloembollen bewaren * bloembollen in pot

Lelie kopen bij Directplant.nl

Lelies zijn niet het hele jaar leverbaar omdat de bol niet lang boven de grond houdbaar is. Wilt u leliebollen bestellen, houd dan onze website in de gaten of neem contact met ons op over de leverbaarheid. Uw bestelling kunt u thuis laten bezorgen of afhalen bij een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland.

Wilt u toch liever andere bloembollen? Kijk dan eens bij onze alliums, dahlia’s of gladiolen

Laden..