MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Bladverliezende haagplanten

Bladverliezende haagplanten geven uw tuin een mooie omheining. Ze zijn niet alleen geschikt als omlijsting van de tuin, u kunt hagen ook in de tuin gebruiken om spannende hoekjes te creëren. Net als de wintergroene haagplanten zijn ze vanaf het voorjaar tot in het najaar begroeid zodat er niet doorheen kan worden gekeken. In de winter zijn ze kaal, zodat u met de jaargetijden meeleeft, wellicht kijkt u op deze manier wel extra uit naar het voorjaar.

Lees meer

Soorten bladverliezende haagplanten

Wij hebben meer bladhoudende haagplanten in ons assortiment dan bladverliezende haagplanten. Bladverliezende hagen zijn haagbeukenhagen (Carpinus betulus). Niet te verwarren met beukenhagen (Fagus sylvatica) waar het verdorde blad aan blijft hangen. Kijk voor de verschillen bij beukenhaag. Onder bladverliezende haagplanten, of niet wintergroene hagen, vindt u de sneeuwbes Symphoricarpos doorenbosii ‘White hedge’ een mooie haag met in het najaar witte bessen, die lang blijven zitten aangezien vogels er niet dol op zijn. Een bladverliezende haag met bloesem is de meidoorn Crataegus monogyna; een wat wildere haag die door zijn scherpe doornen ondoordringbaar is. Vogels gebruiken deze haag graag om in te schuilen en nestelen. Ook verschillende variëteiten van de zuurbes (Berberis thunbergii) zijn bladverliezend. Een combinatie van verschillende haagplanten voor een gemengde haag is ook mogelijk. Wij hebben meerdere haagpakketten kant en klaar voor u samengesteld, zoals:

Lees hier meer over: haagplanten in het tuinontwerp * hagen planten * hagen snoeien * kale plekken in hagen wegwerken * gemengde hagen

Bladverliezende haagplanten kopen 

Wij zijn altijd op zoek naar de beste kwaliteit haagplanten voor de scherpste prijs. Zo verkopen wij van de meidoorn de tweejarige en driejarige soorten, die al goed vertakt zijn en een mooi wortelgestel hebben. Bladverliezende haagplanten kunt u in de periode april tot en met november ook uit de volle grond kopen, met kale wortels. Dat scheelt aanzienlijk in de aanschafprijs. Haagplanten uit pot kunt u het hele jaar bestellen en planten. U kunt uw bestelling afhalen op één van onze afhaalpunten of uw bestelling tot in de tuin laten bezorgen.

Bent u op zoek naar andere mooie haagplanten? Bekijk dan ons aanbod bladhoudende haagplanten, beukenhagen of prachtige buxus haagplanten.

Laden..