MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Magnolia

Magnolia, in het Nederlands beverboom, bloeit al vroeg in het seizoen met grote tulpachtige bloemen in wit, roze, paarsrood of geel. Voor veel mensen is een bloeiende Magnolia het teken dat de lente echt in aantocht is. Hoewel wij beverboom zeggen, is Magnolia eigenlijk een struik. Snoeien is niet per se nodig. Plant Magnolia op een iets beschutte plek tegen koude wind, de bloemen blijven dan langer mooi!

Lees meer

Magnolia kiezen 

Er zijn soorten die vrij klein blijven en soorten die uitgroeien tot boom. Ze blijven allemaal relatief klein, waardoor de beverboom prima past in een kleine tuin. U kunt op hoogte selecteren in de linkerkolom. Een kleine beverboom is bijvoorbeeld de Magnolia liliiflora 'Nigra' met mooie paarse bloemen die vanaf mei bloeien en circa 3 meter hoog wordt. Groter is Magnolia kobus met zuiverwitte bloemen vanaf ongeveer april, groeit langzaam maar kan toch 8 meter hoog worden. De bloeitijden variëren; vanaf maart, april, maar in de zomer kunnen sommige nog bloeien, zoals de groenblijvende Magnolia grandiflora ‘Galissoniere’ die gedurende een warme zomer door kan bloeien tot in september. Bijzonder is dat deze boom zijn blad behoud in de winter. Een uitzonderlijke kleur is de geel bloeiende Magnolia ‘Yellow River’, het bekendst is de zachtroze Magnolia soulangeana. Magnolia wordt vaak tulpenboom genoemd, maar de tulpenboom is de Liriodendron met tulpvormig blad, een grote boom. 

Kenmerken beverboom (Magnolia)

Plant: heester
Bloemkleur:
 wit, roze, paarsrood, geel
Hoogte: 200 - 800 cm
Bloei: vanaf maart, april
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: normale doorlatende tuingrond
Aantal: solitair aanplanten
Snoei: snoei is niet noodzakelijk
Overig: prachtig grote bloemen in het vroege voorjaar, winterhard, de Magnolia grandiflora 'Galissoniere' behoudt als enig zijn blad in de winter

Lees hier meer over: soorten Magnolia * eventueel snoeien van Magnolia

Wintergroen zijn de Michelia 'Fairy Magnolia' heesters die wel wat weg hebben van de Magnolia. Deze struiken (Michelia 'Fairy Magnolia Blush' of Michelia 'Fairy Magnolia Cream') hebben crèmekleurige tot roze bloemen die in de zomer verschijnen. 

Magnolia kopen

Bij Directplant kunt u verschillende Magnolia’s bestellen, sommige zijn het hele jaar alleen in pot leverbaar. Pas na uw bestelling wordt uw beverboom bij een gespecialiseerde kweker opgehaald zodat u verzekerd bent van een verse boom. Uiteraard leveren wij groeigarantie, in het geval uw boom niet mocht aanslaan. Bestellingen die u plaatst tot en met zondag, kunnen vanaf vrijdag bij u thuis worden bezorgd. Het is ook mogelijk om uw bestelling bij een van de afhaalpunten op te halen.

Liever een andere bloeiende struik of boom? Bekijk dan ook eens onze fruitbomen, bijzondere bomen, sierappel of heesters.

Laden..