MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Grond voor uw tuin

Het is belangrijk de grond waarop u tuiniert gezond te houden. Het is de basis waarin uw planten groeien. U doet dit door de grond regelmatig te bemesten of door compost te gebruiken.

Welke grond waarvoor

Of u nu tuiniert op zandgrond of kleigrond het is altijd aan te raden om voordat u gaat aanplanten de grond of tuinaarde te verbeteren met goede compost of met een speciale startmix zoals Vivimus zodat uw planten goed aanslaan en kunnen wortelen. Voor zuurminnende planten zoals Rhododendron en hortensia zijn aparte grondverbeteraars te koop. Tuiniert u in bakken of potten dan begint u met een laag hydrokorrels. Hydrokorrels zijn lichtgewicht kleikorrels die water goed doorlaten. Bovenop de hydrokorrels komt een ruime laag potgrond waarin u de potplant plaatst. In potgrond zitten meststoffen die de potplant voor een aantal weken voorzien van voeding.

Lees meer

Voedingsstoffen in de grond

Bij bestaande aanplant is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen, in het voorjaar en de zomer, uw planten voeding te geven in de vorm van kunstmest of organische meststoffen. Bij Directplant verkopen wij organische meststoffen, waaronder gedroogde koemestkorrels. Organische meststoffen geven hun voedingsstoffen langzaam af aan de plant. Kunstmest geeft in vergelijking snel voedingsstoffen af, wat in sommige gevallen een voordeel kan zijn. Naast mest kunt u uw planten in het vroege voorjaar ook groenkalk geven, dit zorgt ervoor dat ze voedingsstoffen goed kunnen opnemen en extra groen worden. Een laag compost in het najaar zorgt voor een beschermlaag tijdens de winter. De compost verteert vanzelf en zorgt tegelijk voor een gezond en rijk bodemleven. In het voorjaar nogmaals composteren voor een goede start van het groeiseizoen is aan te raden.

De juiste grond vindt u bij DirectPlant.nl! Altijd de beste en goedkoopste potgrond en bemesting voor uw tuin.

Laden..