Gladiolen

Gladiolen (Gladiolus) zijn net als dahlia’s zomerbollen die in het voorjaar geplant worden. Gladiolen kunnen wel een 100 cm hoog, met veel bloemen aan een steel. Het zijn prachtige snijbloemen voor in de vaas. Gladiolen zijn leverbaar van januari tot en met mei. 

Lees meer

Filteren

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gladiolen planten

Plant gladiolen in mei, zodra de kans op vorst geweken is. Ze zullen dan bloeien vanaf de nazomer. Wilt u een gespreide bloei, plant dan elke week een paar bollen. Plant de bol twee keer zo diep als de bol hoog is op circa 10 cm diepte. Een plantafstand van 10 cm is voldoende. Gladiolen houden van zon, zet ze op een zonnige plek. Door hun hoogte is het aan te raden de plant te steunen. Zodra de onderste bloem zich opent, kunt u de gladiool afsnijden; de rest van de bloemen openen zich dan in de vaas. Verwijder uitgebloeide bloemen voor langer plezier van uw gladiool. Gladiolen combineren mooi met dahlia’s. Plant de bollen tussen wat groene beplanting voor een kleuraccent in de nazomer. Wilt u de gladiool vooral als snijbloem gebruiken, plant ze dan dichter op elkaar. Ze zullen dan elkaar steunen en rechter omhoog groeien. Geef gladiolen, zodra er bladvorming is, wat extra water. Regen alleen is vaak niet voldoende voor de gladiool.

Kenmerken gladiool

Plant: zomerbol
Bloemkleuren: wit, geel, oranje, rood, roze, paars, blauw
Bloei: juni-september
Hoogte: 50 tot 100 cm
Standplaats: zon
Grond: normale goed doorlatende tuingrond
Plantafstand: 10 cm
Overig: mooi als snijbloem, blijf uitgebloeide bloemen verwijderen, steun hoge bloemstengels indien nodig

Lees hier meer over: gladiolen plantenbloembollen planten * bloembollen bewaren * bloembollen in pot

Gladiolen kopen bij Directplant.nl

Gladiolen houden van vruchtbare en goed doorlatende grond. Gaat u gladiolen planten, dan kunt bij ons verschillende (pot)gronden mee bestellen voor een goede start voor uw gladiool. Uw bestelling kunt u thuis laten bezorgen of afhalen bij een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland. Gladiolen zijn alleen leverbaar van januari tot en met mei.

Wilt u toch liever andere bloembollen? Kijk dan eens bij onze prachtige dahlia’s, lelies of diverse bloembollen

Scroll to top