MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Cotoneaster

Cotoneaster of dwergmispel is een bekende struik die bloeit in mei, juni met kleine witte bloemen die later in het jaar gevolgd worden door rode bessen waar vogels dol op zijn. Er zijn wel 70 verschillende soorten dwergmispel van zeer lage bodembedekkers tot hoge struiken. Het is een struik die eigenlijk overal groeit en weinig eisen stelt aan grondsoort of standplaats. Alle soorten kunnen goed gesnoeid worden, waardoor je de heester vaak als heg of in plantsoenen ziet.

Lees meer

Dwergmispel kiezen

Er zijn zowel bladhoudende als bladverliezende dwergmispels. Wilt u een wintergroene bodembedekker dan is de Cotoneaster dammeri een prima keuze (15 cm). Heel opvallend is de bladverliezende Cotoneaster horizontalis, met horizontaal groeiende takken (50 cm). Het blad verkleurt bovendien mooi in de herfst. Heel hoog wordt Cotoneaster franchetti (200 cm) een half wintergroene soort met oranjerode vruchten, deze houdt niet zo van natte grond. In openbaar groen wordt veel de Cotoneaster suecicus ‘Coral Beauty’ aangeplant vooral ook omdat deze bestand is tegen strooizout. Op een talud of schuine helling is het fijn als de grond wordt vastgehouden; ideaal is dan de wintergroene Cotoneaster adpressus een breeduit groeiende bodembedekker (25 cm).

Kenmerken Cotoneaster

Plant: heester
Bloemkleur:
wit
Beskleur: oranje, rood
Hoogte: tot 200 cm
Bloei: mei, juni
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: normale tuingrond
Aantal: 4-5 per m2 (afhankelijk van de soort en maat)
Snoei: is goed te snoeien, afhankelijk van de soort in welke periode. 
Overig: winterhard, er zijn wintergroene en bodembedekkende soorten

Cotoneaster kopen bij Directplant

Dwergmispel in pot kunt u het hele jaar aanschaffen en planten zolang de grond niet bevroren is. Pas na uw bestelling halen wij de planten op bij een gespecialiseerde kweker en bezorgen wij deze bij u tot in de tuin of wij leveren deze zonder kosten bij een van de afhaalpunten. Natuurlijk ontvangt u groeigarantie. Het is mogelijk de planten door ons te laten inplanten, neem daarvoor contact met ons op.

Wilt u liever andere haagplanten, kijk dan ook bij lage hagen, liguster en laurierhaag

Laden..