MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Narcissen

Narcissen zijn een van de eerste bloembollen die in het voorjaar bloeien, vanaf maart tot mei. Met hun vrolijke gele kleur zijn het echte blikvangers in een verder nog vrij kale tuin. Poot narcis (Narcissus) van september tot november.

Lees meer

21 producten gevonden

Pagina:
  1. 1
  2. 2

21 producten gevonden

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Soorten narcissen

Er zijn veel verschillende soorten narcissen, waaronder geurende. Daarnaast kunnen narcissen van heel lichtgeel, bijna wit zoals de Narcis ‘Mount Hood’, tot oranje kleuren, bijvoorbeeld de Narcis ‘Mini Jetfire’. De trompetvormige bloemen van narcissen kunnen ook gevuld zijn, bijvoorbeeld de Narcis ‘Cheerfullness Wit’ waardoor deze bijna niet meer op de traditionele narcis lijkt. Sommige narcissen hebben twee kleuren geel, waardoor de bloem zich nog meer onderscheid zoals de Narcis ‘Professor Einstein’.
Narcissen verwilderen en doen het uitstekend in het gazon. Door hun hoogte ziet u de gele bloemetjes mooi boven het gras uitkomen. Enige nadeel is dat u na de bloei de narcis en het loof beter niet kunt wegmaaien, maar de kans moet geven af te sterven. Door dit proces slaat de bol weer energie op om volgend voorjaar opnieuw te bloeien.

Narcis in pot

Narcissen kunnen ook prima in pot. Gaat u een pot met bloembollen vullen, maak dan eens verschillende laagjes met andere bloembollen die eerder en later bloeien, de zogenaamde lasagnebeplanting of bloembollenlasagne: begin met een hoge pot met onderin een gat om overtollig water te laten weglopen. Hierop komt een laag hydrokorrels en potgrond, dan als eerste laag tulpen, daarboven weer potgrond en een laagje narcissen, hier bovenop als laatste een laagje met krokussen. Dan heeft u vanaf februari tot in mei plezier van uw pot met bloembollen. Wilt u gedurende de winter niet tegen een kale pot met grond aankijken, zet hier dan wat winterbloeiende of wintergroene plantjes op totdat de eerste voorjaarsbollen de kop opsteken.

Kenmerken Narcissus

Plant: voorjaarsbloeiende bloembol
Bloemkleuren: wit, geel, oranje
Bloei: maart - mei

Hoogte: 15-30 cm
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: normale, goed doorlatende tuingrond
Overig: er zijn ook geurende soorten, mooi als snijbloem, verwilderingsbol

Lees hier meer over: bloembollen planten * bloembollen bewaren * bloembollen in pot

Narcissen kopen

U kunt uw bestelling afhalen of thuis laten bezorgen. Wij adviseren om tegelijk met uw narcissen ook een zak met goede (pot)grond te bestellen om uw narcissen een goede start te geven.

Wilt u toch liever andere bloembollen? Kijk dan ook bij onze sneeuwklokjes, hyacinten of lelies.

Laden..