Meerstammige bomen

Meerstammige bomen worden steeds populairder, het zijn echte blikvangers in uw tuin. Het kenmerk van een meerstammige boom is dat deze zich met meerdere stammen vertakt vanaf de grond. De natuurlijke vorm maken deze bomen extra aantrekkelijk. Een meerstammige boom wordt op deze wijze opgekweekt. Ze hebben twee tot soms wel acht takken waarbij de kroon hoger begint dan bij de gemiddelde struik, zodat u er nog mooi doorheen kunt kijken.

Lees meer

Filteren

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Japanse Notenboom, meerstammig (Ginkgo biloba)
  Japanse Notenboom, meerstammig (Ginkgo biloba)
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 89,50
 2. Kurkeik meerstammig (Quercus suber)
  Kurkeik meerstammig (Quercus suber)
  Waardering:
  40%
  Vanaf € 395,95
 3. Meerstammige Berk (Betula pendula)
  Meerstammige Berk (Betula pendula)
  Waardering:
  85%
  Vanaf € 79,50
 4. Amelanchier lamarckii
  Meerstammige Krentenboom (Amelanchier lamarckii)
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 95,95
 5. Betula utilis 'Doornbos' 200/250 Meerstammig
  Meerstammige witte berk (Betula utilis 'Doornbos')
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 125,00
 6. Steeneik meerstammig (Quercus ilex)
  Steeneik meerstammig (Quercus ilex)
  Waardering:
  80%
  Vanaf € 62,50
Filteren

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Meer stammen, één boom

Een meerstammige boom vertakt vanaf de grond. De stammen zijn goed van elkaar te onderscheiden en de vertakking of kroon begint weer wat hoger, zodat het geheel transparant blijft, maar behoorlijk wat bladvolume heeft. De hoogte van de meerstammige boom is afhankelijk van de soort. Ze zijn prachtig als solitair, dus als enkele boom in de tuin. Vlak langs een pad of straat planten is niet ideaal, juist doordat de boom breder is door zijn stammen dan een enkele hoogstamboom. Geef een meerstammige boom dan ook de ruimte.

Meerstammige bomen

Meerstammige bomen zijn anders dan heesters. De hoofdstammen vertakken hoger waardoor u er gewoon doorheen kunt kijken. Ze zullen over het algemeen ook hoger dan een struik worden. Een groter exemplaar heester die u tot een bepaalde hoogte vrijhoudt van zijtakken heeft wel een zelfde uitstraling, hoewel u hier zelf meer snoeiwerk aan heeft. Bij een meerstammige boom zijn er eigenlijk twee manieren om tot deze vorm te komen; de top wordt bij een boomscheut eruit geknipt waardoor de boom zich gaat vertakken; of, zoals vaak bij een berk, meerdere stammen worden dicht bij elkaar geplant zodat ze van onderaf vergroeien.

Lees meer over: bomen planten * bomen snoeien * bomen verplanten * soorten en maten bomen

Meerstammige bomen kopen

Bij Directplant kunt u verschillende soorten meerstammige bomen kopen van amberbomen en berken tot Ginkgo’s. Bent u op zoek naar een specifieke boom, neem dan contact met ons op en we kijken wat we voor u kunnen doen! De boom wordt tot in de tuin bezorgd of u kiest ervoor om de boom zelf af te halen bij een van onze afhaalpunten.

Bent u op zoek naar andere bomen? Bekijk dan ons aanbod kurkeik, bonsai of andere bijzondere bomen.

Scroll to top