MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Zonnehoed

Echinacea is de zonnehoed met mooie afhangende bloemblaadjes en een groot opgaand bloemhart. De plant komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en behoort tot de prairieplanten die wel wat droogte kunnen verdragen. Zet zonnehoed in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond. De bloemen trekken bijen en vlinders.

Lees meer

27 producten gevonden

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

27 producten gevonden

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Echinacea in de tuin

De bekendste is wel de rode zonnehoed Echinacea purpurea, maar er zijn tegenwoordig ook andere kleuren van de zonnehoed te vinden, zoals wit, groen, geel, oranje en roze. Echinacea is ook bekend van het homeopathische geneesmiddel dat van de plant wordt gemaakt en de afweer verhoogt. In de tuin staat de plant het liefst bij andere zonnehoedjes in de buurt of siergrassen zoals op de prairie. Een plekje in de zon wordt gewaardeerd. Elk drie jaar kunt u het beste de plant verjongen door hem op te nemen en te delen. Bloei in de zomer vanaf ongeveer juli. Uitgebloeid heeft het bloemhoofd nog sierwaarde, knip de stelen pas na de winter af. Geef in het voorjaar wat organische mest. Wilt u meer lezen, lees dan ook ons blog over de rode zonnehoed. Ook Rudbeckia wordt zonnehoed genoemd. De Rudbeckia heeft veel dezelfde uiterlijke kenmerken hoewel de bloemblaadjes meestal geel zijn, minder ‘hangen’ en het bloemhart zwart of geel is.

Kenmerken van rode zonnehoed

Plant: vaste plant
Bloemkleur: wit, groen, geel, oranje, roze, rood
Hoogte: 40-100 cm
Bloei: juli-september
Standplaats: zon
Grond: vruchtbare, goed doorlatende tuingrond
Aantal: 9 per m2
Snoei: de bloemhoofden zijn ook na de bloei decoratief, snoei Echinacea pas in maart
Overig: lokt bijen en vlinders, kan ook in de vaas

Echinacea bestellen

U kunt veel verschillende soorten Echinacea en Rudbeckia bij ons bestellen. Uw planten worden bij gespecialiseerde kwekers opgehaald en vervolgens persoonlijk tot in de tuin bezorgd door onze chauffeurs met groenkennis. Wilt u de planten zelf ophalen dan kan dat bij een van de vele afhaalpunten.

Toch liever een andere tuinplant? Kijk dan eens bij onze andere vaste planten, tropische planten of bamboe

Laden..