MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Mooie Pachysandra voor in uw tuin

Pachysandra wordt in het Nederlands ook wel eens schaduwkruid of dikkemanskruid genoemd. Niet zo vreemd want deze groenblijvende bodembedekker groeit het liefst in de schaduw. Het blad is stevig en donkergroen, in maart-april verschijnen de witte bloemen. Zet de plant op niet te droge humusrijke tuingrond. Schaduwkruid houdt niet van kalk. De hoogte is ongeveer 20 centimeter.

Lees meer

4 producten gevonden

4 producten gevonden

Pachysandra in de tuin

Deze bodembedekker staat het liefste op een schaduwrijke plek en doet het goed onder bladverliezende bomen en struiken. Is het een halfschaduw tot zonnige plek kies dan eerder voor Pachysandra terminalis ‘Green Sheen’ met glanzend blad, deze verkleurt minder snel door de zon. Leuk is ook de bontbladige Pachysandra terminalis ‘Variegata’ met een lichter randje langs het blad dat mooi uitkomt in de schaduw. De plant zal binnen een paar jaar een dicht groen oppervlak vormen waaronder onkruid geen kans krijgt en u zo veel wieden besparen. Het is eigenlijk een halfheester afkomstig uit Japan die groeit met ondergrondse uitlopers. Het is een zeer winterharde plant. Houd een onderlinge afstand van 10-15 cm aan bij het aanplanten. Pachysandra werkt goed als vakbeplanting of langs randen, onder bomen en struiken. Mooi in combinatie met helleborus en varen. 

Kenmerken Pachysandra

Plant: wintergroene halfheester
Bloemkleur: wit
Hoogte: 15-20 cm
Bloei: maart-april
Standplaats: halfschaduw, schaduw
Grond: niet te droge voedzame tuingrond
Aantal: 9 per m2
Snoei: haal lelijk geworden blad weg of knip het iets terug in het vroege voorjaar
Overig: bodembedekker, wintergroen en winterhard. 

Pachysandra kopen bij Directplant

Pachysandra is één van de populairste bodembedekkers in ons sortiment. Bestelt u schaduwkruid tot en met zondag, dan worden uw planten vanaf vrijdag bezorgd. Alle planten worden bezorgd door onze eigen chauffeurs met groenkennis en niet met een pakketdienst. Hierdoor bent u verzekerd van kwalitatieve en gezonde planten die direct van de kweker bij u thuis of een afhaalpunt geleverd worden.

Wilt u toch liever andere tuinplanten? Kijk dan eens bij onze bodembedekkers, hosta en Liriope muscari

Laden..