Minimaal orderbedrag €250

Prachtige Maagdenpalm voor uw tuin

Maagdenpalm (Vinca) is een wintergroene bodembedekker die zich met ondergrondse uitlopers verspreidt en goed tegen schaduw kan, hoewel de plant daar minder bloemen geeft dan in de zon. Er zijn twee soorten; de grote maagdenpalm, Vinca major en de kleine maagdenpalm, Vinca minor.

Lees meer

Maagdenpalm in de tuin

Er zijn meer variëteiten van de Vinca minor dan van de Vinca major. De kleine maagdenpalm is verkrijgbaar in wit, blauw en paars. Vinca minor heeft kleiner blad en bloeit wat eerder dan de Vinca major. Beide soorten kunt u in het vroege voorjaar snoeien met een heggenschaar als het blad niet meer zo mooi is. Hark het snoeisel weg, geef wat meststoffen en water en u zult zien dat de bodembedekker weer een dichte groene mat zal vormen. Wilt u wat bijzonders dan kunt u ook voor een bontbladige maagdenpalm kiezen. Vooral op een schaduwplek onder bomen zullen de lichtere randjes mooi uitkomen. Normale vocht doorlatende grond volstaat.

Maagdenpalm bij Directplant

Natuurlijk krijgt u groeigarantie op de planten mochten deze onverwachts niet aanslaan. Bestellingen die tot en met zondag worden gedaan, worden vanaf de vrijdag erna bezorgd. Bij het afronden van uw bestelling kunt u een voorkeursdag opgeven waar wij rekening mee proberen te houden. Alle planten worden bezorgd door onze eigen chauffeurs met groenkennis. U kunt er ook voor kiezen om uw bestelling af te halen bij een van de vele afhaalpunten in Nederland.

 

Niet gevonden wat u zocht? Kijk ook eens bij onze andere tuinplanten. Bijvoorbeeld bij andere bodembedekkers, klimop of geranium.

Laden..