MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Sneeuwklokjes

Van sneeuwklokjes (Galanthus) wordt iedereen vrolijk. In de verder nog kale wintertuin zijn zij de eerste die hun tere bloemetjes showen. Ze kunnen in de halfschaduw of schaduw en verwilderen. Dat betekent dat ze niet uit de grond gehaald hoeven te worden en je steeds meer sneeuwklokjes krijgt. Omdat sneeuwklokjes de eerste bloeiende voorjaarsbollen zijn, is het beter om ze niet te laat in de grond te zetten; tussen september en november is ideaal.

Lees meer

5 producten gevonden

5 producten gevonden

 

Soorten sneeuwklokjes

Galanthus is een populaire plant, die zelfs fanatiek verzameld worden. Er zijn verschillende sneeuwklokjes, die de Galathofielen allemaal willen hebben. Hoeveel cultivars is niet helemaal duidelijk, omdat elk afwijkende bloemtekening weer op een nieuwe cultivar kan duiden. Ideaal om te verzamelen dus!

Er zijn onder andere het gewone sneeuwklokje (G. nivalis), grote sneeuwklokjes (G. elwesii), groenpunten (G. ‘Viridapici’), de geurende en hoge ‘St. Arnott’, de dubbel gerokte klokjes ‘Hippolyta’ en ‘Flore Pleno’. Plant je verschillende sneeuwklokjes dan kun je wel de bloeitijd verlengen, zodat je van de vroege winter tot in de lente van de bloemen kunt genieten. De meeste bloeien echter rond februari en maart.

Galanthus planten

Sneeuwklokjes staan prachtig in groepjes onder de nog kale bomen. Plant ze 3 keer zo diep als de bol hoog is, tussen de 5 en 8 cm. Een plantafstand van 5 cm is prima. In een groepje komen ze het beste tot hun recht. Wil je het vermeerderen een handje helpen, neem het polletje dan na de bloei op en deel de bolletjes die je vervolgens weer kunt uitplanten.

Pas als het loof is afgestorven kunt u het afknippen, dit proces zorgt ervoor dat het bolletje nieuwe energie opslaat om volgend voorjaar weer te bloeien. Als ze in het gazon staan - een aanrader! - begint u meestal weer met maaien als de meeste klokjes uitgebloeid zullen zijn. 

Kenmerken sneeuwklokjes

Plant: voorjaarsbloeiende bloembol
Bloemkleuren: wit
Bloei: februari, maart
Hoogte: 10-20 cm
Standplaats: halfschaduw, schaduw
Grond: normale, goed doorlatende tuingrond
Overig: verwilderingsbol. Sommige soorten geuren.

Lees hier meer over: bloembollen planten * bloembollen in pot * sneeuwklokjes planten en delen

Sneeuwklokje kopen bij Directplant.nl

Galanthus kan in de halfschaduw en schaduw. Geef na het planten water. Laat bollen niet te lang liggen, maar poot ze tussen september en november. Hoe later u poot, hoe later de bloei. U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of gratis afhalen bij een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland.

Toch liever andere bloembollen? Kijk ook eens bij onze andere voorjaarsbloeiende bloembollenzomerbloeiende bloembollen en anemoon bloembollen.  

Laden..