MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Nerium Oleander

Oleander (Nerium oleander) is een prachtige mediterrane kuipplant die wintergroen blijft en bloeit tvan ongeveer juni tot eind september met witte, roze of rode bloemen. Op het terras is deze plant een echte blikvanger die meteen aan zonnige vakanties doet denken. De oleander houdt u het beste in pot en zet u in de winter op een lichte, vorstvrije plek.

Lees meer

5 producten gevonden

5 producten gevonden

Oleander als kuipplant

Een Nerium oleander kan maar weinig vorst verdragen en wordt daarom vooral als kuipplant behandeld. Zet de plant in pot op een zonnige en beschutte plek, dus uit de koude wind. De grond mag niet uitdrogen, geef dus regelmatig water! Tijdens de groei- en bloeitijd tussen mei en september kunt u elke twee weken wat plantenvoedsel aan het gietwater toevoegen. Zodra de eerste nachtvorst in zicht is, zet u de plant met pot op een lichte en vorstvrije plek. Geef tijdens de winterstalling minder water en geen plantenvoeding meer. Vanaf april, mei kunt u de plant weer buiten zetten. 

Oleander snoeien

Snoeien van oleander is niet echt nodig. Snoei de Nerium alleen als deze echt te groot wordt. Er zijn twee momenten om dit te doen: zodra de kuipplant de winterstalling in gaat of in het voorjaar als de oleander weer naar buiten gaat. Snoeit u in het voorjaar dan is er wel kans dat de plant minder bloeit. 

Kenmerken oleander (Nerium)

  • Plant: kuipplant
  • Wintergroen: ja
  • Bloemkleur: wit, geel, roze, rood
  • Hoogte: 200-500 cm
  • Bloei: juni-september
  • Standplaats: zon
  • Grond: voor kuipplanten, mediterrane potgrond
  • Snoei: najaar of begin voorjaar
  • Overig: plaats tijdens de winter op een lichte en vorstvrije plek en geef af en toe water; de oleander is in alle delen giftig

Bekijk hier: meer tips over oleander * hoe u planten winterbescherming geeft * of kuipplanten verzorgt

Oleander kopen

Bij Directplant kunt u de oleander als struik, in leivorm of als boom kopen. De oleander wordt tot in de tuin bezorgd of u kiest ervoor uw bestelling bij een van onze afhaalpunten op te halen, de bezorging is in dat laatste geval gratis.

Bent u op zoek naar andere exotische of mediterrane planten? Bekijk dan ons aanbod kurkeik, Agapanthus en vijgen.

Laden..