MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Bloeiende bomen in uw tuin

Bloeiende bomen kondigen de lente aan. Wilt u genieten van bloesems in uw tuin en eventueel vruchten en bessen in het najaar? De verschillende mogelijkheden zetten we hier voor u op een rij.

Lees meer

Bloeiende bomen in de tuin

Er zijn verschillende bomen die u verrassen met prachtige bloesems in het voorjaar.

  • De eerste bloeiende boom, of eigenlijk is het officieel een heester, is de beverboom (Magnolia). Soms bloeien deze al vanaf eind maart.
  • Heel bekend zijn fruitbomen, die u niet alleen mooie bloemen in april opleveren, maar ook nog eetbare vruchten vanaf de zomer.
  • Ook sierappels (Malus) bloeien vroeg in het voorjaar, de vruchten die in de nazomer en herfst verschijnen zijn vooral erg smakelijk voor vogels.
  • Een andere heel bekende bloesemboom is de sierkers (Prunus). De Japanse sierkers (Prunus serrulata) heeft de bekende trossen roze bloemen die in april, mei aan de boom hangen.
  • Een sierkers geeft geen eetbare kersen, daarvoor kunt u beter een echte kers aanschaffen zoals de Prunus avium soorten.

Dan zijn er nog de minder bekende bloeiende bomen met gele of paarse bloemen, witte en roze pluimen, trosbloemen of schermen. Laat u verrassen door onderstaande selectie! U kunt filteren op hoogte en kleur in de linkerkolom. 

Lees hier meer over: de mooiste bloeiende bomen

Bloeiende bomen kopen bij Directplant

Alle bloeiende bomen komen direct van de gespecialiseerde kweker. U krijgt natuurlijk groeigarantie op uw boom. U kunt uw boom laten bezorgen of gratis ophalen bij een van de vele afhaalpunten in Nederland. Lees hier meer informatie over stamdiktes en -hoogtes en het aanplanten van een boom

Liever een andere boom? Kijk dan ook eens bij hoogstambomen, kleine bomen of wintergroene bomen.

Laden..