MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Varens voor in de tuin

Varens zijn de ideale schaduwplanten. Ze kunnen goed in de halfschaduw en schaduw en staan het liefst in vochtige doorlatende grond. De bekende varens hebben geveerde bladeren die zich in het voorjaar sierlijk uitrollen, maar er zijn ook soorten met aaneengesloten blad! Vaak staan de bladeren in een krans. Tuinvarens hebben een wortelstok en bloeien niet; ze vormen ook geen zaad. Ze hebben kleine sporen aan de achterzijde van het blad. Varens zijn onderhoudsvrij, u hoeft ze niet te snoeien.

Lees meer

39 producten gevonden

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

39 producten gevonden

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Soorten varens

Veel mensen die op zoek zijn naar planten voor de schaduw, vergeten de grote verscheidenheid van varens. Er zijn heel verschillende tuinvarens met diverse bladvormen, bladkleuren en hoogtes. En er zijn soorten die juist wel in de zon of tegen droogte kunnen, denk bijvoorbeeld aan rotstuinen. Het combineren van verschillende varens zal een schaduwrijke tuin alleen maar interessanter maken. Een kleine greep bijzondere tuinvarens uit het grote aanbod:

 • Steenbreekvaren,Streepvaren (Asplenium trichomanes), hoogte 10 cm. Kleine varen die zich ook in de zon en in een rotstuin thuisvoelt.  
 • Tongvaren (Asplenium scolopendrium), hoogte 40 cm. Tongvormig blad. Kan in een rotstuin. Wintergroen. 
 • Balletjesvaren (Onoclea sensibilis), hoogte 50 cm. Bodembedekkende varen, waarvan het blad de vorm van eikenblad heeft. Niet wintergroen. 
 • IJzervaren (Cyrtomium falcatum), hoogte 60 cm. Donkergroen met groot geveerd blad. Wintergroen. 
 • Herfstvaren (Dryopteris erythrosora), hoogte 70 cm. Uitlopend blad koperoranje en mooie herfstverkleuring. 
 • Wijfjesvaren (Athyrium filix-femina), hoogte 75 cm. Vrij lange bladeren. Kan ook in de zon. Met mooie gele herfstkleur. 
 • Koningsvaren (Osmunda regalis 'Purpurascens'), hoogte 100 cm. Met bijzondere purperrode stengels. 

Lees hier meer over: varens planten 

Varens kopen bij Directplant.nl

Uw bestelling kan tot in de tuin bezorgd worden of u haalt uw varens op bij een van onze afhaalpunten. Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze planten en geven daarom groeigarantie. Lees hier meer over bestellen bij Directplant.nl.

Wilt u andere wintergroene tuinplanten? Kijk dan eens bij bamboe, heide en vaste planten of natuurlijk onze schaduwplanten.  

Laden..