Esdoorn bomen (Acer) in uw tuin

Esdoorn (Acer) is er in zeer veel varianten. Er zijn esdoorns in diverse bladkleuren, bijvoorbeeld met rood of geel blad. De bladeren zijn handvormig. De esdoorn staat bekend om zijn vlammende herfstkleuren, een mooie sierwaarde van deze boom. Het zijn snelgroeiende bomen, denk bijvoorbeeld aan de gewone Noorse esdoorn die wel 30 meter hoog kan worden. Esdoorns zijn populaire bladverliezende bomen die u niet hoeft te snoeien. Mocht u de boom toch willen snoeien, doe dit dan vooral niet in het voorjaar; de boom gaat dan bloeden door de sterke sapstroom.

Lees meer

Soorten esdoorn

De esdoorn zorgt in Noord-Amerika voor de 'Indian Summer' met in het najaar prachtig rode en gele herfstkleuren. In Canada staat zelfs een esdoornblad - ‘maple leaf’ - symbool op de nationale vlag. Naast mooie najaarskleuren zijn er esdoorns met een bijzondere bast wat deze boom ook in de winter aantrekkelijk maakt. Zo is er onder andere de Acer capillipes, de slangenbast-esdoorn, met een paarsrode stam met witte strepen. Als blikvanger is de rode en fijnbladige Japanse esdoorn Acer palmatum 'Inabe-shidare' prachtig, deze is tot boom gekweekt met een stam van 180 cm. Aan de esdoorn verschijnen de bekende gevleugelde zaden die als helikoptertjes naar beneden komen. Een andere boom met mooie herfstkleuren is de amberboom (Liquidambar). Vindt u sierwaarde in het najaar belangrijk, denk dan ook eens aan een sierappel of een van de hoogstambomen.

Esdoorn bij Directplant.nl

Uw esdoorn wordt pas na uw bestelling bij een gespecialiseerde bomenkweker opgehaald. Zo weet u zeker dat u een gezonde en verse boom krijgt. U kunt uw bestelling ophalen bij een van onze afhaalpunten of thuis tot in de tuin laten bezorgen. Bij Directplant.nl kunt u meteen boompalen of grond voor de aanplant bestellen. Het is daarnaast mogelijk om uw boom door ons te laten planten met onze inplantservice.

Bent u toch op zoek naar iets anders? Kijk dan bij ons complete aanbod bomen, hier vindt u vast wat u zoekt!

Laden..