MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Klimplanten voor in de tuin

Klimplanten brengen hoogte in uw tuin en worden vooral gebruikt om een schutting, muur of pergola te bedekken. Klimplanten nemen weinig ruimte in en zijn daarom prima geschikt voor kleine tuinen of om patio’s groen te kleuren. Combineer verschillende klimplanten zodat u het hele jaar tegen kleur aankijkt!

Lees meer

Soorten klimplanten

Klimplanten zijn er in vele soorten en maten en in diverse bloeitijden. Er zijn bladhoudende, wintergroene klimplanten voor plekken die het hele jaar bedekt moeten blijven. Maar ook snelgroeiende klimplanten of klimplanten die goed tegen schaduw kunnen. Wilt u alle drie deze eigenschappen – wintergroen, geschikt voor de schaduw én snelgroeiend – dan kunt u kiezen uit verschillende soorten Hedera (klimop). Of bestel een kant-en-klare klimophaag. Als u de bloeitijden van klimplanten goed combineert, kunt u het hele jaar door genieten van bloemen. In de linker kolom vindt u verschillende selectiecriteria om het zoeken te vergemakkelijken. Wilt u een Clematis (bosrank) dan vindt u deze in een aparte categorie onder tuinplanten. Klimrozen en Clematis vormen overigens een mooie combinatie, net als klimop en Clematis, deze kunt u ook als pakket kopen! 

Lees in onze tuintips meer over: soorten klimplanten * bloeiende klimplanten * klimplanten voor de schaduw * klimplanten opbinden * klimrekken voor klimmers

Fruit klimplanten

Er zijn klimplanten waar u fruit van kunt oogsten. Denk dan bijvoorbeeld aan een muur van druif, braam, framboos of gojibes. Fruit gedijt het beste in de zon. De meeste fruitranken zult u moeten leiden en snoeien om voldoende vruchten te kunnen oogsten. 

Snelgroeiende klimplanten

Wilt u een muur of schutting snel laten begroeien door een klimplant dan is een klimop (Hedera) een goede keuze. Maar er zijn natuurlijk ook andere snel groeiende klimmers. De wilde wingerd (Parthenocissus), blauwe regen (Wisteria), Duitse pijp (Aristolochia), trompetklimmer (Campsis radicans), hop (Humulus lupulus), bruidssluier (Fallopia aubertii), maar ook de Clematis montana en rambler rozen groeien snel. Geef snelgroeiende klimplanten de ruimte. Zelfhechtende planten zoals klimop en wilde wingerd redden zichzelf, andere snelle klimmers moeten in het begin even omhoog geholpen worden of goed gesteund worden. 

Klimplanten kopen bij Directplant.nl

U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of afhalen bij een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland. U kunt bij uw bestelling tegelijk verschillende potgronden bestellen, zoals verbeterde grond, waardoor uw klimplant goed zal aanslaan. Alle klimplanten komen van gespecialiseerde kwekers. Wij vertrouwen op de kwaliteit van onze planten en bieden daarom groeigarantie.

Klimplanten combineert u met klimrozen, Clematis of andere vaste planten. Bijvoorbeeld Geranium, lavendel of siergrassen.

Laden..