MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Hibiscus bloemenstruiken

Hibiscus is een van de langst bloeiende struiken met schitterende bloemen. De Hibiscus, of altheastruik zoals hij ook wel wordt genoemd, bloeit vanaf de nazomer tot in het najaar. De bloemkleuren zijn zeer divers van blauw tot wit en er zijn zelfs veel meerkleurige bloemen te verkrijgen. De struik krijgt graag een plekje in de zon; hoe meer zon, hoe meer bloemen. Alle struiken zijn bladverliezend en worden circa 250cm hoog. U hoeft de Hibiscus niet te snoeien.

Lees meer

Hibiscus in de tuin

De tuinhibiscus bloeit lang én laat in het seizoen met prachtige bloemen. Geen wonder dat deze struik zo populair is. De bloemen zijn groot en hebben een kenmerkend hart en meeldraden. Elke bloem bloeit kort, maar er zijn gelukkig zoveel knoppen dat de altheastruik tijdens de bloeiperiode altijd genoeg bloemen showt. De Hibiscus staat het liefst op een zonnige, maar beschutte plek. Hibiscus syriacus is de enige winterharde soort in ons klimaat. Het is een makkelijke struik die nauwelijks last heeft van ziektes. Hibiscus combineert mooi met vlinderstruiken en pluimhortensia’s. Ook een combinatie met de vroeger bloeiende sering is mogelijk. 

Kenmerken Hibiscus (Altheastruik)

Plant: heester
Bloemkleur: wit, roze, rood, blauw, paars
Hoogte: 125 tot 250 cm
Bloei: augustus, september, oktober
Standplaats: zon (beschut)
Grond: vruchtbare, vochtige grond
Snoei: niet nodig, mag wel in het voorjaar
Overig: Hibiscus syriacus is winterhard, bladverliezend

Lees hier meer over het planten, verzorgen en eventueel snoeien van Hibiscus

Hibiscus kopen

Wij hebben verschillende altheastruiken in ons assortiment. Maar ook een Hibiscus als boom met blauwe, roze of witte bloemen. Meerdere Hibiscus zijn leverbaar op stam. U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of afhalen bij eens van onze afhaalpunten. Het is ook mogelijk uw Hibiscus door ons te laten inplanten. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden. Wij hebben alle vertrouwen in de kwaliteit van onze planten en bieden u groeigarantie.

Bent u op zoek naar andere mooie struiken? Bekijk dan ons aanbod sierheestersconiferen of prachtige rhododendrons.

Laden..