MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Hulst (Ilex) als haag

Ilex of hulst is een grote groep heesters die u als solitaire struik of als haag kunt planten. Wilt u een haag snoei dan tussen juni en september; wilt u een solitair in vorm snoeien dan kunt u rond maart nogmaals snoeien. Gebruik bij het snoeien een snoeischaar, geen heggenschaar, en knip steeds onder een blad voor een mooi resultaat. Natuurlijk kunt u de struik ook gewoon laten groeien, snoeien is niet per se nodig. Plant hem op normale, goed doorlatende tuingrond die niet te nat of droog is. Strooi in het voor- en najaar wat humus rond de voet of geef meststoffen. Het is een langzame groeier en houdt er niet van om verplant te worden. 

Lees meer

Ilex of hulst soorten

De gewone hulst (Ilex aquifolium) is de bekende struik met glanzend donkergroene, gekartelde bladeren en rode bessen. Voor veel bessen kunt u het beste een mannelijke struik in de buurt van een vrouwelijke planten voor de bestuiving. Heeft u daar niet de ruimte voor kies dan een van de zelfbestuivende soorten zoals de Ilex aquifolium ‘J.C. van Tol’ of Ilex ‘Alaska’. Er zijn verschillende bontbladige soorten, onder andere de Ilex aquifolium ‘Madama Briot’. Een bekende haagplant is de Japanse of Chinese hulst, bijvoorbeeld de Ilex crenata ‘Convexa’. Deze wordt wel aangeplant als alternatief voor Buxus.

Kenmerken hulst (Ilex)

Plant: heester
Bloemkleur: wit
Hoogte: tot 500 cm
Bloei: mei
Standplaats: zon, halfschaduw, schaduw
Grond: normale, tot iets zure tuingrond
Aantal: 3 per strekkende meter
Snoei: een haag in maart en nogmaals in de zomer
Overig: alleen aan de vrouwelijke planten verschijnen bessen, zet een mannelijke hulst in de buurt of kies voor een zelfsbestuivende soort, de bessen zijn niet eetbaar.

Lees hier meer over: soorten hulst

Hulst kopen bij Directplant

Wij hebben verschillende soorten hulst in het sortiment. Wilt u snel een haagje, dan is het mogelijk een kant-en-klaar haag te bestellen van de Amerikaanse hulst. Daarnaast kunt u verschillende snoeivormen bestellen zoals een bol, piramide of zelfs bonsai. Pas na uw bestelling worden uw planten opgehaald bij een gespecialiseerde kweker. U krijgt kwaliteitsplanten waar wij u uiteraard groeigarantie op geven.

Wilt u liever een andere struik? Kijk dan eens bij onze groenblijvende struiken, Viburnum of Japanse esdoorn.

Laden..