MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Kamperfoelie

Kamperfoelie (Lonicera) is een klimplant met heerlijk geurende bloemen in de zomermaanden. Kiest u verschillende soorten dan kunt u bloei te hebben van mei tot in september! Zet deze klimmer op goed doorlatende vruchtbare grond in de zon of halfschaduw.

Lees meer

Kamperfoelie planten

Lonicera is geen veeleisende plant, zet hem op vruchtbare grond in de zon of halfschaduw en u wordt beloond met rijke bloei. Kamperfoelie wordt gekweekt in potten, dat betekent dat u deze het hele jaar kunt planten tenzij het vriest. Zet hem in goed bemeste tuingrond, bijvoorbeeld door Vivimus met de uitgegraven grond te vermengen. Geef na het aanplanten de eerste tijd water zodat de klimplant kan gaan wortelen.

Deze klimmer heeft geen hechtwortels, dat betekent dat u de ranken in het begin omhoog moet helpen tegen een pergola of muur door ze aan te binden. Lonicera heeft de neiging om naar het licht toe te groeien. Hoe meer schaduw, hoe minder bloemen.

Kamperfoelie snoeien en verzorgen

Kamperfoelie kunt u elk jaar snoeien in maart of april. Knip oude takken weg en kort te lange scheuten in. Datzelfde jaar zal de plant weer uitlopen en bloeien. Het is niet per se noodzakelijk om te snoeien, maar op den duur zal er een takkenwirwar ontstaan en zal de plant minder bloemen gaan geven. Geef als u gesnoeid heeft meteen wat organische meststoffen in het vroege voorjaar. Zoals alle planten hebben ze water en voedingstoffen nodig om te groeien en bloeien.

Sommige soorten zijn halfwintergroen of halfbladhoudend, dat wil zeggen dat ze in zachte winters meer blad vasthouden dan in strenge winters. Kamperfoelie is winterhard, maar het raadzaam jonge aanplant tegen vorst beschermen door wat mulch of compost rond de voet te strooien in de winter. Ook is het mogelijk om andere planten rond de voet van Lonicera te planten, dit beschermt de wortels tegen te felle zon (net als bij Clematis) en geeft bescherming in de winter.

Kenmerken Lonicera

Plant: klimplant
Bloemkleur: wit, geel, oranje, rood, roze, paars
Hoogte: tot 5 meter
Bloei: vanaf mei tot september
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: goed doorlatende vruchtbare grond
Aantal: 3 per strekkende meter
Snoei: maart-april
Overig: Geurende bloemen. Eventuele bessen die verschijnen na de bloei, zijn niet eetbaar. Winterhard, bladverliezend, half wintergroen én wintergroene soorten.

Lees hier meer over: verschillende soorten klimplanten * bloeiende klimplanten 

Kamperfoelie kopen

Kamperfoelie is het hele jaar leverbaar in potten. Deze kunt u ook het hele jaar aanplanten tenzij het vriest. Heeft u uw keuze gemaakt en planten bestelt dan halen wij deze voor u op bij de gespecialiseerde kweker en bezorgen de planten bij een afhaalpunt naar keuze of bij u thuis. U kunt bij uw bestelling aangeven wat uw voorkeur heeft. Op alle planten geven groeigarantie. Slaan uw planten niet aan, iets dat altijd kan gebeuren, laat ons het dan tijdig weten!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in andere klimplanten? Kijk dan ook eens bij klimrozenClematis en klimop.

Laden..