Met bloeiende klimplanten tovert u een saaie muur of schutting om tot een echte blikvanger. Combineer meerdere soorten om nog langer van een muur vol bloemen te genieten. Wij zetten een paar prachtige klimplanten voor u op een rij. 

Het toepassen van klimplanten zou u verticaal tuinieren kunnen noemen. Ze nemen namelijk de ruimte in die in veel tuinen onbenut blijft. Klimplanten kunnen gevels vriendelijker maken en lelijke schuurtjes bedekken met een romantische bloemenzee. Ze zijn ideaal voor het maken van afscheidingen en klimmers bieden bovendien nestgelegenheid aan vogels.

Bloeiende klimplanten

  1. Trompetbloem (Campsis radicans), is een snel groeiende klimplant uit Noord-Amerika. De opvallende oranjerode bloemen verschijnen in juli-september. Geschikt voor een warme en zonnige plek, hoogte tot 12 meter
  2. De bosrank Clematis armandii ‘Snowdrift’ is een groenblijvende klimmer met een zee aan witte bloemen in april. Volle zon/halfschaduw, hoogte tot 3 meter
  3. De bosrank Clematis ‘The President’ is een grootbloemige bosrank met violetblauwe bloemen van mei tot augustus. Er zijn nog veel meer mooie grootbloemige bosranken in wit, roze, paars, violet en blauw. Ook leuk om in een struik of boom te laten klimmen. Volle zon of halfschaduw, hoogte tot 3 meter.
  4. De kamperfoelie, Lonicera ‘Mandarin’ (foto) is een nieuwe kamperfoelie, de bloemen zijn geeloranje en verschijnen in juni-september. Het is een zeer uitbundige bloeier die middelhoog wordt. Volle zon of halfschaduw, hoogte tot 3 meter.
  5. Klimrozen behoren tot de meest romantische klimmers, de hele zomer door dragen ze hun geurende bloemen. Heel mooi zijn bijvoorbeeld Rosa ‘Eloise’(zachtroze), ‘Compassion’ (zalmroze), ‘Veilchenblau’ (paars), ‘Climbing Schneewittchen’ (wit) en ‘Paul’s Scarlet Climber’ (rood).
  6. Blauweregen, Wisteria-soorten. De lange bloemtrossen in wit, roze of violet stelen de show in april en mei. Ze geuren ook nog eens heerlijk! Koop altijd een benaamde blauweregen zodat u zeker weet dat deze klimmer goed zal bloeien. Bijvoorbeeld Wisteria floribunda ‘Alba’ (wit) of Wisteria sinensis ‘Prolific’ (violet). Volle zon, hoogte tot 8 meter.

Wilt u volgend jaar genieten van bloeiende klimplanten bestel ze dan nu vast zodat u de klimplanten dit najaar nog in de grond kunt zetten. Het voordeel van aanplanten in de zomer of najaar is dat de grond warm is en de plant goed kan wortelen. In het volgende jaar kan de klimmer dan zijn energie steken in het aanmaken van bloemknoppen. 

Bekijk hier direct ons hele sortiment klimplanten