MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Haagconiferen

Haagconiferen geven uw tuin jaarrond een mooie afscheiding. Haagconiferen zijn er in diverse kleuren. Een conifeer is geliefd of gehaat, een tussenweg bestaat niet. Maar een ding staat vast, coniferen zijn uitstekende groenblijvende haagplanten. Voor een mooie strakke coniferenhaag adviseren wij de haag tweemaal te snoeien namelijk in mei of juni en een tweede maal in september of oktober.

Lees meer

Soorten coniferenhaag

In ons assortiment vindt u drie soorten haagconiferen de Thuja (levensboom), Cupressocyparis en de Chamaecyparis (schijncypres). De kleuren variëren van blauwgroen, geelgroen tot diepgroen. Pas bij het snoeien op dat u geen nestelende vogels stoort. Haagconfieren zijn groenblijvend, net als laurier, Buxus en Taxus. Wilt u een andere wintergroene haag, kijk dan bij bladhoudende haagplanten. Of maak het u zelf makkelijk en kies voor een kant-en-klare haag. Hieronder vindt u ook verschillende wintergroene haagplanten. Het voordeel van haagconiferen is dat zij heel hoog worden, wat zelfs inkijk vanaf een bovenverdieping lastig maakt.

Kenmerken haag van coniferen

Plant: heester
Hoogte: 300-1500 cm 
Standplaats: zon, halfschaduw
Grond: normale tuingrond
Aantal: 3-5 per meter
Snoei: twee keer per jaar (mei en september)
Wintergroen: ja
Overig: groeit over het algemeen snel en wordt hoog

Lees hier meer over: soorten coniferen en verzorgingsnoeien van coniferen * coniferen bemesten * coniferen herkennen

Haagconiferen kopen bij Directplant.nl

Haagconiferen zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar. De snelgroeiende Cupressocyparis leylandii is zelfs leverbaar tot 10 meter hoogte! In de periode november tot en met april zijn veel haagplanten ook uit de volle grond leverbaar. Daarmee bespaart u aanzienlijk op de aanschaf. Plant de haag op een moment dat het niet vriest en zorg ervoor dat de kale wortels niet kunnen uitdrogen. Haagconiferen in pot zijn het hele jaar leverbaar en te planten. U kunt uw bestelling afhalen bij een van onze afhaalpunten of laten bezorgen tot in de tuin. Wij leveren alleen hoge kwaliteit haagconiferen afkomstig van gespecialiseerde kwekers en geven groeigarantie.

Bent u op zoek naar andere mooie haagplanten? Bekijk dan ons aanbod bladhoudende haagplanten, beukenhagen of prachtige buxus haagplanten.

Laden..