Bloembollen

De bekendste bloembollen zijn de voorjaarsbloeiers, zij geven het startsein van het aankomende voorjaar. Voordat andere planten bloeien steken zij hun kopjes boven de grond.

Voorjaarsbloeiende bloembollen

Voorjaarsbloeiende bloembollen kunnen in het najaar van oktober tot december worden geplant. Bekende soorten zijn de tulp, narcis, krokus en de hyacint. Zij hebben een koude periode nodig (de winter) voordat ze gaan groeien.

Lees meer

Allium
19 producten
Anemoon bloembollen
11 producten
Begonia
19 producten
Blauwe druifjes
10 producten
Dahlia
83 producten
Gemengde bloembollen
5 producten
Gladiolen
11 producten
Hyacinten
7 producten
Krokussen
13 producten
Lelie
24 producten
Narcissen
17 producten
Tulpen
56 producten
Najaarsbloeiende bloembollen
4 producten
Zomerbloeiende bloembollen
256 producten
Voorjaarsbloeiende bloembollen
161 producten
Sneeuwklokjes
5 producten

Zomerbloeiende bloembollen

Zomerbloeiende bloembollen worden in het vroege voorjaar geplant, in de (na)zomer toveren zij uw tuin om tot een mooie bloemenpracht. Zet bijvoorbeeld eens mooie snijbloemen zoals dahlia in uw tuin, in de (na)zomer kunt u zo een mooi boeket samenstellen uit uw eigen tuin!

Herfstbloeiende bloembollen

Najaarsbloeiende bloembollen zoals de herfskrokus, herfststijlloos en cyclamen plant u ook in het najaar. De bloembollen van de herfstkrokus en herfststijlloos in augustus en september voor bloei hetzelfde jaar en de knollen van cyclamen tussen augustus en maart, of wanneer de knollen leverbaar zijn. Cyclamen kunt u ook als plantje kopen. 

Wilt u uw bloembollen planten? Zorg er dan voor dat u de juiste grond en bemesting gebruikt. Zo zorgt u ervoor dat de bloembollen prachtig en gezond tot bloei komen! 

Scroll to top