MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Wintergroene bomen in uw tuin

Wintergroene, groenblijvende of bladhoudende bomen; het betekent allemaal dat het blad of de naalden in de winter niet van de bomen valt. Groenblijvende bomen geven structuur aan de wintertuin. Veel soorten zijn in vorm te snoeien, doe dit in de periode van maart tot en met september. In de winterperiode lopen ze mogelijk vorstschade op.

Lees meer

Groenblijvende en bladhoudende bomen

Heeft u helemaal geen wintergroen in de tuin dan zal het er in de winter kaal uitzien, bovendien ziet alles er in de tuin dan een beetje hetzelfde uit; bruin, verdort of verdroogt. Met groenblijvende bomen en struiken geeft u structuur aan uw ontwerp, er is altijd iets te zien en u onderscheidt de verschillende tuinonderdelen. Door verschillende soorten te kiezen, bijvoorbeeld in structuur, grootte en kleur van het blad of de naalden, maakt u uw tuin extra interessant. Aangevuld met kleurige vaste planten en heesters die van de lente tot de herfst bloeien heeft u met groenblijvende planten het hele jaar een aantrekkelijk uitzicht. Niet alleen zijn wintergroene bomen mooi om naar te kijken, ze hebben ook nog andere pluspunten: u kunt privacy creëren en vogels vinden er in de winter een schuilplek.

Wij hebben een aantal tuintips geschreven over de maten van bomenhoe u een boom plant, natuurlijk met boompalen en zelfs bomen verplant. Wilt u een boom snoeien dan geven wij u graag tips. Het is meestal niet nodig om bomen te snoeien, het gaat dan meestal om dode of kruisende takken die u weg haalt. Heeft u nog vragen, aarzel dan niet om deze bij het artikel te stellen. 

Wintergroene bomen kopen bij Directplant

Wilt u bladhoudende bomen kopen dan helpen wij u graag op weg. Als eerste is het van belang om te weten hoe hoog de boom mag worden. De maximale hoogte kunt u in de linkerkolom instellen. Vervolgens kunt u nog selecteren op standplaats, bloeikleur of beskleur. Heeft u nog vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen, onze experts helpen u graag verder bij het maken van een keuze.

Heeft u niet gevonden wat u zocht? U kunt ook kijken bij onze groenblijvende struiken, coniferen of bladhoudende haagplanten. Toch liever een boom dan zijn misschien bijzondere bomen, bloeiende bomen, of leibomen interessant. 

Laden..