MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Hortensia

Hortensia’s (Hydrangea) zijn een grote en bekende groep bladverliezende tuinplanten. Er zijn verschillende soorten hortensia’s, zoals onder andere de boerenhortensia’s, pluimhortensia’s en de ‘Annabelle’. Tegenwoordig zijn er ook nieuwe variëteiten zoals Forever&Ever en Endless Summer waarbij geen snoeiregels gelden. Hortensia’s zijn verkrijgbaar in wit, roze, rood, paars en blauw. Sommige soorten verkleuren gedurende het seizoen.

Lees meer

Wel of niet snoeien hortensia’s

De bol- of boerenhortensia (Hydrangea macrophylla) is het bekendst. Vroeger vond u ze veel langs de muren van boerderijen, omdat de boerenhortensia veel water uit de grond opneemt. Ze zijn er in vele bloemkleuren zowel met bolbloemen als met schermbloemen. Wij adviseren de bolhortensia’s niet te snoeien. U kunt uiteraard wel de bloemtakken afknippen om de bloemen te gebruiken als snijbloem of in een droogboeket. Daarnaast zijn er pluimhortensia’s (Hydrangea paniculata) deze hortensia’s worden hoger dan de bolhortensia’s en bloeien zoals de naam al zegt met bloemen in pluimvorm. Wij adviseren de pluimhortensia’s van jongs af aan te snoeien tot circa 30 cm boven de grond. Hetzelfde geldt voor de Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ en de Hydrangea aspera; deze kunt u in het vroege voorjaar snoeien. Kiest u voor een van de nieuwe soorten zoals de Forever&Ever of Endless Summer, dan gelden geen specifieke snoeiregels. Als u snoeit dan zullen er datzelfde jaar bloemen verschijnen.

Kenmerken Hydrangea

Plantheester
Bloemkleur: meerdere kleuren
Hoogte: van circa 60 tot 300 cm
Bloei: ca. mei tot september
Standplaats: zon, halfschaduw 
Grond: normale tot zure tuingrond
Aantal: 3-5 per m2 (afhankelijk van de grootte bij aanschaf)
Snoei: na de vorstperiode (nachtvorst is niet erg) in februari of maart. Bij H. macrophylla alleen oude bloemen wegknippen
Overig: mooi als snijbloem

Lees ook onze artikelen over hortensia’s: blauwe hortensia * witte hortensia * bijzondere hortensia * hortensia planten en verzorgen * hortensia snoeien * pluimhortensia snoeien

Hortensia’s kopen

Al onze hortensia’s zijn van hoge kwaliteit. Bent u toch niet tevreden dan bieden wij u garantie. U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of afhalen bij een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland. Het is ook mogelijk uw hortensia door ons te laten inplanten; wij bieden daarvoor een inplantservice. Gaat u zelf planten, geef uw hortensia dan een goede start met Vivimus voor zuurminnende planten, ook bij ons te bestellen.

Bent u op zoek naar andere mooie struiken? Bekijk dan ons aanbod sierheestersvlinderstruiken of prachtige sering.

Laden..