MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Bladhoudende haagplanten

Bladhoudende of wintergroene haagplanten zijn ideaal als omlijsting van uw tuin. Ook in de winter behoudt de haag zijn blad waardoor u altijd op iets groens uitkijkt én inkijk kunt tegengaan. Bladhoudende haagplanten snoeit u zodat ze goed vertakken en de inkijk tot een minimum beperkt wordt. Let ook op de kleur van wintergroene hagen; deze moet aansluiten bij de beplanting die er voor staat.

Lees meer

Soorten bladhoudende haagplanten

De bekendste wintergroene hagen zijn natuurlijk Buxus, Taxus en coniferenhagen. Deze vindt u ook onder onze haagplanten. Onder bladhoudende hagen ziet u onder andere hulst, liguster, struikkamperfoelie, olijfwilg en zuurbes.

  • Struikkamperfoelie Lonicera nitida heeft veel eigenschappen die Buxus ook heeft. Het is een prima wintergroene heester om in vorm te snoeien en heeft fijn glanzend blad.
  • Van hulst zijn veel verschillende kleuren groen aanwezig, waaronder Ilex altaclerensis ‘Golden King’ met bont blad en in het najaar rode besjes.
  • Olijfwilg Elaeagnus ebbingei is een bijzonder sterke haagplant, die zelfs zeewind weerstaat.
  • De zuurbes Berberis julianae is een dicht vertakte, bladhoudende haag die wel 200 cm hoog kan worden. Deze zuurbes bloeit met gele bloemen in juni en heeft blauwe besjes in het najaar. Met zijn stekels houdt zuurbes ook ongewenste indringers op afstand.

Lees hier meer over: soorten wintergroene hagen * haagplanten in het tuinontwerphagen planten * hagen snoeien * kale plekken in hagen wegwerken

Bladhoudende haagplanten kopen 

In de periode november tot en met april worden veel wintergroene heesters uit de volle grond geleverd. Dit wortelgoed is voordeliger in aanschaf. U kunt wortelgoed dan ook alleen in deze periode planten, plant alleen niet als het vriest. Wij leveren het hele jaar bladhoudende haagplanten in pot, deze kunt u het hele jaar planten. U kunt uw bestelling tot in de tuin laten bezorgen of zelf afhalen bij een van onze afhaalpunten. 
Bent u op zoek naar andere mooie haagplanten? Bekijk dan ons aanbod bladverliezende haagplanten, beukenhagen of prachtige buxus haagplanten

Laden..