MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Laurierhagen (Prunus laurocerasus)

Laurier (Prunus laurocerasus) is een wintergroene struik die veel voor hoge hagen wordt gebruikt. De laurierkers is een snelle groeier die u minstens tweemaal per jaar moet snoeien als u een mooie strakke haag wenst. De beste snoeimaanden voor hagen zijn april en september.

Lees meer

Soorten laurier

Er zijn diverse laurier leverbaar die allemaal wintergroen zijn. Let vooral op de groeiwijze: de Prunus caucasica groeit opgaand, ideaal voor smalle hagen; de Portugese laurier (Prunus lusitanica) is in opkomst in Nederland, dit is een langzaam groeiende smalblijvende laurier met iets glanzende groene bladeren, een ideale haagplant. Als Portugese laurier niet gesnoeid wordt, zal deze bloeien met kleine witte bloemen. Bijzonder is de Prunus laurocerasus 'Zabeliana'. Deze laurierkers groeit vooral in de breedte en kan zelfs als bodembedekker dienst doen. Laurier is er ook als plant-op-stam of als boom. Naast laurier hebben wij nog andere bladhoudende haagplanten. Taxus, Buxus en conifeerhagen zijn ook wintergroen. Moeite met kiezen van een haag? Bekijk dan eens onze video met verschillende soorten haagplanten. U ziet meteen hoe u het beste een haag plant. Of lees ons blog over laurierhagen

Kenmerken van laurierkers

Plant: heester
Bloemkleur: wit
Hoogte: 100 tot 600 cm
Bloei: mei
Standplaats: zon, halfschaduw, schaduw
Grond: normale tuingrond
Aantal: 3 per strekkende meter
Snoei: april en september
Overig: wintergroen

Lees hier meer over: planten van een laurierhaag * laurier snoeien

Laurierhaag kopen

Onze laurier komt van gespecialiseerde kwekers. Pas na uw bestelling wordt de laurierkers opgehaald, zo bent u verzekerd van verse en gezonde planten. In de periode november tot en met april is de Prunus laurocerasus en lusitanica ook leverbaar uit de volle grond, met kale wortels. Plant de haag alleen als het niet vriest. Laurierkers is het hele jaar door te koop in pot. De haagplanten kunnen bij u thuis worden bezorgd. Bent u niet tevreden of slaan de planten niet aan? U krijgt bij ons (groei)garantie.  

Bent u op zoek naar andere mooie haagplanten? Bekijk dan ons aanbod coniferen, beukenhagen of prachtige buxus haagplanten.

Laden..