Viburnum

De Viburnum of sneeuwbal bloeit met grote witte bollen in het voorjaar, waar de struik zijn naam aan dankt. Er zijn bladverliezende en wintergroene soorten en het blad verkleurt mooi in het najaar. De meeste geven bessen in de nazomer of herfst, van rode tot donkerblauwe.

Lees meer

Viburnum in de tuin

 De sneeuwbal of Gelderse roos (Viburnum opulus) is een veelzijdige struik die in elke tuin past. De struik is gemiddeld 3 meter hoog, maar de kleinste worden zo’n 150 centimeter en de grootste 600 centimeter hoog. De struik houdt van enigszins zure humusrijke grond en kan in de zon of halfschaduw, maar liever niet helemaal in de schaduw. Het is een onderhoudsarme struik die niet gesnoeid hoeft te worden, tenzij er takken in de weg zitten. Gaat u snoeien, doe dit dan na de bloei. Wel houdt Viburnum van een regelmatige mestgift. Er zijn soorten met geurende bloemen in de winter zoals de Viburnum bodnantense ‘Dawn’ en de Viburnum burkwoodii ‘Anne Russell’. De wintergroene Viburnum tinus bloeit twee keer, een keer in het voorjaar en een keer in het najaar en heeft glanzende blauwe bessen na de bloei. De Gelderse roos bloeit met grote witte bolvormige bloemen, die bovendien mooi in een boeket staan, en heeft rode bessen in het najaar.

Viburnum kopen

Met meer dan 30 Viburnums in ons sortiment vindt u vast iets van uw gading. In de linkerkolom kunt u selecteren op beskleur, bloeitijd, wintergroen en hoogte om uw keus te verfijnen. Wij bieden groeigarantie op al onze tuinplanten.

Liever een andere struik? Kijk dan ook eens bij andere bloeiende heesters zoals Rhododendron, Hibiscus, hortensia of sering.

Laden..