MIN. ORDERBEDRAG 25 EURO

Lavendel planten voor in de tuin

Lavendel (Lavandula) zijn populaire groenblijvende en geurende tuinplanten. De meeste lavendelplanten bloeien in paarstinten, maar er zijn ook witbloeiende en roze bloeiende lavendelplanten. Lavendel past eigenlijk in iedere tuin en kan prima in pot.

Lees meer

Lavendel planten en snoeien

Eigenlijk is lavendel een struikje en geen vaste plant, maar in de praktijk wordt lavendel toegepast als een normale tuinplant. Bijen zijn dol op lavendel; met heerlijke lavendelhoning als resultaat. Lavendel houdt van luchtige grond, enigszins kalkhoudend. Een plek in de zon wordt aangeraden. De plant kan redelijk tegen droogte en combineert goed met andere tuinkruiden die hun oorsprong langs de Middellandse Zee hebben. Het is belangrijk om lavendel goed te snoeien, anders gaat hij verhouten aan de onderkant van de plant. Lavendel kan ook als haagje gesnoeid worden. Mooi langs een kruidentuintje of als borderrand. Wij adviseren de plant ieder jaar in het voorjaar met een derde terug te snoeien, na de bloei volgt de tweede snoeibeurt. U snoeit dan alle uitgebloeide bloemen weg tot net boven het kale hout. Let op dat u niet al het groen wegsnoeit tot op de oude, kale takken, lavendel loopt hierop slecht uit. Kijk bij onze borderpakketten voor een van de borderontwerpen met lavendel.  

Lees hier meer over: lavendel soorten * lavendel snoeien * witte lavendel * pluimlavendel

Kenmerken Lavandula

Plant: wintergroen struikje
Bloemkleur: wit, roze, paars en blauw
Hoogte: 40-80 cm
Bloei: juni-augustus
Standplaats: zon
Grond: goed doorlatende tuingrond, kalkminnend
Aantal: 9 per m2, afhankelijk van de potmaat
Snoei: twee keer per jaar, voor en na de bloei
Overig: geurend, lokt insecten, kan in pot, in de border of als haagje aangeplant worden

Lavendel kopen bij Directplant.nl

De planten komen van gespecialiseerde kwekers. Wij hebben alle vertrouwen in de kwaliteit van door ons geleverde planten en bieden u groeigarantie. U kunt uw bestelling tot in de tuin laten bezorgen of zelf afhalen bij een van onze afhaalpunten.

Toch liever andere tuinplanten? Kijk dan eens bij onze vaste planten, varens, heide, exotische planten of bamboe.

Laden..